Retete

RETETA | Ardei umpluti cu orez si ciuperci(de post)

Ardeii umpluti cu orez si ciuperci sunt o alternativa foarte gustoasa a ardeilor cu carne, pentru perioada postului. Carnea este inlocuita cu „carnea vegetala” a ciupercilor, care este foarte gustoasa si fierbe intr-un timp mai scurt decat carnea normala. De aceea, ardeii umpluti de post pot deveni baza unei mese copioase, insa cu bucate de post.

Ingrediente:

  • 5-6 ardei grasi
  • 1 cutie ciuperci intregi sau bucati
  • O jumatate – trei sferturi de cana de orez
  • 1 ceapa medie
  • Cateva linguri de ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • 1-2 linguri pasta de tomate sau 1-2 rosii
  • Verdeata proaspata (patrunjel, marar) si cimbru uscat.

Mod de preparare:
Curata ceapa si taie-o marunt. Intr-o tigaie adanca sau cratita pune uleiul de masline, iar cand acesta se infierbanta adauga ceapa. Cand s-a calit cat sa devina transparenta adauga o cana de apa si apoi orezul.
Spala ardeii, iar in capatul unde se afla coada fa un orificiu pe unde vei scoate semintele si nervurile din interior. Fiecare codita se curata de seminte si nervuri si se pastreaza pentru a o folosi pe post de capac.
Spala ciupercile si toaca-le marunt, impreuna cu verdeata. Adauga-le si pe ele in cratita cu orezul si presara deasupra putin cimbru, sare si piper. Poti adauga si putina pasta de tomate sau o rosie tocata marunt.
Lasa-le sa dea cateva clocote, amesteca-le bine si ia apoi cratita de pe foc. Lasa amestecul sa se raceasca putin si apoi umple ardeii cu el.
Intr-o cratita destul de larga si de inalta incat sa incapa toti ardeii pe care i-ai umplut, aseaza-i in picioare. Pe langa marginea cratitei pune apa amestecata cu restul de pasta de tomate sau rosii, astfel incat sa aproape acopere ardeii.
Cratita se pune la cuptor sau la fiert la foc mic, pentru aproximativ 45 de minute, pana cand ciupercile, ardeii si orezul sunt bine fierte.
Se servesc calzi.

 

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page