RETETA ZILEI | Chili de post
Ingrediente:
– 100g granule de soia, fierte si scurse de apa
– o ceapa rosie mare, tocata marunt
– un ardei gras rosu, taiat cubulete
– un ardei gras verde, taiat cubulete
– o conserva fasole rosie, scursa de apa
– un borcan (400g) sos de rosii cu busuioc
– condimente: sare, piper, cumin, fulgi de chili, patrunjel, busuioc (toate dupa gust)
– 5-6 catei de usturoi
– 4-5 linguri ulei de masline
Intr-o tigaie mare am incins uleiul si am calit in el ceapa, pana a devenit translucida. Am pus apoi ardeiul rosu si pe cel verde si le-am calit impreuna pana ardeiul a devenit moale.
Am condimentat cu de toate, dupa gust, apoi am pus granulele de soia scurse foarte bine de apa, am amestecat bine bine, apoi am pus sosul de rosii, usturoiul pisat si fasolea, am amestecat totul si am lasat mancarica la foc mic, cam 20 minute, pana toate aromele s-au intrepatruns.
Am servit chili de post cu nachos.
Daca nu tineti post, tot ce trebuie sa faceti e sa inlocuiti soia cu 500g carne de vita tocata si rezultatul va fi acelasi!
Ce mai puteti adauga in chili? Porumb, morcovi, mazare, tije de apio pe care le caliti impreuna cu ardeiul si ceapa. Sosul de rosii il puteti inlocui cu salsa facuta in casa, care e foarte aromata si chili va iesi mai picant.
POFTA BUNA!
Sursa : Teo’s kitchen