Important

POLITICA | Mihai Răzvan Ungureanu, posibil candidat la prezidenţiale

Preşedintele „Traian Băsescu” a declarat, duminică, la Pro TV că nu exclude o eventuală candidatură a premierului Mihai Răzvan Ungureanu la prezidenţiale, însă consideră că acesta ar trebui să reuşească mai întâi la conducerea Guvernului.

„Nu exclud acest lucru, dar e mult prea devreme să discutăm. În primul rând, pentru a fi candidat la preşedinţie, să spunem chiar independent, Ungureanu trebuie să reuşească ca premier. Ar fi foarte greu să ai un eşec ca prim-ministru şi pe urmă să vrei să candidezi la prezidenţiale”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a explicat că principalul criteriu de care va depinde reuşita lui Ungureanu, în fruntea Guvernului, este absorbţia a şase miliarde de euro de la UE.

„Să absoarbă cele şase miliarde de la UE anul acesta şi putem spune toţi că am avut un premier perfect. Să ştiţi că o absorbţie de şase miliarde ne dă o creştere economică de 3%. Nu am alt criteriu”, a arătat preşedintele.

Întrebat dacă atunci când l-a numit în funcţie pe Mihai Răzvan Ungureanu, s-a gândit şi la o posibilă candidatură a sa la prezidenţiale, Băsescu a răspuns: “Ştiţi ceva ce mie ar putea să nu îmi treacă prin minte în politică?”

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a fost învestit, în urmă cu o lună, de Parlament, cu 237 de voturi „pentru” şi 2 voturi „împotrivă”.

Opoziţia nu a participat la numirea lui Ungureanu în funcţie, însă liderul social-democrat Victor Ponta a susţinut un discurs în care prezenta premierului problemele cele mai stringente cu care se confruntă România.

 

adevarul.ro

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page