Ne intrebam cu totii de ce a ajuns nationala de fotbal a Romaniei sa joace asa cum a facut-o in meciul cu Ungaria sau Olanda? Ne intrebam de ce nu mai avem jucatori la echipele de top din fotbalul mondial? O sa spuneti probabil ca nu mai avem talente. Talente sunt, insa conditiile in care joaca fotbal sunt incredibile.
Va prezentam mai jos fotografii si video de la un meci din campionatul national de juniori. Spaniolii, italienii, englezii si francezii, pana si ungurii sau polonezii, au pregatit cele mai bune conditii pentru ca juniorii lor sa poata evolua. Nu acelasi lucru se intampla insa si la noi. Sa ne mai miram?
Ieri a avut loc la Suceava, pe terenul Itcani, partidele dintre LPS Suceava si CSS Botosani. Chiar daca terenul de joc arata groaznic, plin cu noroi, zapada si foarte multa apa, inconstienta unei brigazi de arbitri de la Iasi a facut ca acele meciuri sa se joace. Chiar daca regulamentul este foarte clar si spune ca atunci cand este teren impracticabil, meciul nu se joaca, arbitrii au dat drumul la joc.
Ce spune REGULAMENTUL!
Terenul de joc este impracticabil dacă se află în una din următoarele situații:
-dacă aproximativ ¼ din teren este sub apă, iar adâncimea apei nu mai permite ca mingea să vină în contact cu pământul, astfel încât controlul și circulația mingii sunt împiedicate cu desăvârșire,
-în caz de furtună, ploaie torențială, descărcări electrice, ninsori abundente, ceață sau viscol sau dacă, urmare a acestora, vizibilitatea este sub 150 de m. (n.r. asta nu înteleg de ce ar fi 150 de m pentru că terenul nu are decât 100 de m ?!?!?!?) Dacă aceste situații intervin după începerea jocului, arbitrul va întrerupe jocul,
-terenul este acoperit cu zăpadă a cărei grosime împiedică controlul și circulația mingii
-terenul are una sau mai multe porțiuni acoperite cu gheață care constituie pericol pentru integritatea corporală a jucătorilor sau arbitrilor.
Cel putin doua din aceste situatii au fost prezente pe terenul de la Itcani.
“I-am spus centralului ca nu se poate juca, terenul fiind impracticabil. A zis ca da, apoi s-a dus la vestiar si cand a revenit, a luat balonul si s-a dus la centru sa fluiere inceputul partidei. L-am mai intrebat odata daca acesta nu este teren impractibil si mi-a spus ca el da drumul la meci pentru ca nu mai vine inca odata de la Iasi”, ne-a declarat antrenorul celor de la CSS Botosani, Daniel Schiopu.
Si parintii jucatorilor s-au declarat socati de condiile de desfasurare a partidelor.
“Este incredibil. Cum vor sa evolueaze juniorii romani cand ei joaca pe mocirla asta? Nu se poate asa ceva. Federatia ar trebui sa afle despre asta si arbitrii sa plateasca. Si-au batut joc in primul rand de sanatatea copiilor”, ne-a spus un parinte prezent la meci.
Meciul celor de la juniori A a fost castigat de la LPS Suceava cu 5-0, iar la juniori B sucevenii s-au impus cu 2-0. Insa mai conteaza scorul cand terenul a aratat asa? Oficialii celor de la CSS Botosani sunt hotarati sa trimita imaginile la FRF, pentru ca brigada de arbitri sa fie trasa la raspundere, chiar daca rezultatele raman cele stabilite pe teren.
Federatia Romana de Fotbal si Comisia Centrala a Arbitrilor nu au dorit sa amane etapele din campionatul national de juniori, chiar daca vremea nu a fost tocmai favorabila in ultima perioada, iar decizia de a rejucare a partidelor a revenit arbitrilor. Avand in vedere ce acestia au batut sute de kilometri pana la teren, au decis ca meciurile sa se joace.
Ne intrebam, oare fotbalul romanesc e condus de arbitri sau de cei care au fost alesi de echipe sa-i reprezinte?
VIDEO:
S-au gindit arbitri la sanatatea copiilor? au jucat in mocirla si multi dintre ei s-au imbolnavit.