Important

RETETA ZILEI | Clatite cu spanac si pui

Ingrediente pentru clatite (8-10 bucati):
– 400 ml lapte
– 100 ml apa
– un ou mare
– 250-300g faina
– 4 linguri spanac tocat marunt (spanac congelat, adus la t camerei si scurs de zeama)
– 2 catei de usturoi dati pe razatoare
– sare, piper dupa gust

Ingrediente pentru umplutura:
– 3 cani pui gatit, taiat in cubulete
– 200g crema de branza cu verdeturi
– 3 linguri smantana
– ½ ardei gras rosu taiat marunt
– ½ ceapa tocata marunt
– o lingura ulei de masline
– sare, piper dupa gust
– 100g cascaval dat pe razatoare
– 300ml passata de rosii (sau bullion, sau sos salsa) condimentata cu sare, piper, busuioc, oregano rozmarin

Pentru clatite am amestecat laptele cu apa si oul, am pus faina, 2-3 linguri o data si am amestecat bine, sa nu se formeze cocoloase. Am pus la final spanacul si condimentele si am copt clatitele, ca si pe cele obisnuite, doar ca am pus mai multa compozitie, ca sa fie mai groase.

E important sa le coaceti la foc mic, astfel incat sa fie coapte bine si la interior. In functie de tipul de faina si spanac, compozitia poate iesi mai lichida sau mai groasa, asa ca nu exista cantitati stricte, v-am spus cam cat am folosit eu.

Oricum, primele 2 clatite sunt de test si o sa va dati seama daca mai trebuie putina faina sau apa in compozitie, in functie de cat de bine se intinde aluatul in tava si cat de uniform se coace.

Intre 2 clatite, apucam sa incingem intr-o tigaie 1-2 linguri ulei de masline, in care sa calim ceapa si ardeiul, pana sunt moi. Le lasam sa se raceasca putin si le amestecam cu smantana, crema de branza, sare si piper dupa gust. Punem pe fiecare clatita o lingura una de umplutura, o intindem bine si punem desupra cubulete de pui.

Rulam clatitele si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Peste clatite, punem sosul de rosii (passata, salsa, bulion sau ce doriti sa folositi) si cascavalul ras.

Ca sa se vada si clatitele, nu numai o masa de cascaval, am pus sosul de rosii si cascavalul numai pe mijlocul clatitelor. Am incins cuptorul la 200 °C si am dat clatitele la cuptor 15-20 minute pana cascavalul s-a rumenit frumos.

Desi ingredientele par multe, reteta e destul de simplu de realizat si ce e mai important, e ca este o reteta foarte satioasa, va promit ca ajunge o clatita de persoana, asa ca sunt suficiente clatite pentru toata familia.

Clatitele se reincalzesc foarte usor, el le-am dat 10 minute la cuptorul incins la 160°C si au fost perfecte!

 

POFTA BUNA!

Sursa : Teo’s kitchen

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page