Sanatate

SANATATE | Alimente care reduc aciditatea gastrica

Sistemul digestiv influenteaza puternic starea de sanatate a organismului, intrucat la procesul de digestie contribuie un numar mare de organe. Pentru a preveni o serie de afectiuni, este recomandata o alimentatie sanatoasa, care sa ajute la procesul de vindecare si ameliorare a simptomelor refluxului gastric. Iata cateva alimente care pot reduce aciditatea gastrica!

1.Fulgi de ovaz
Fulgii de ovaz reprezinta una dintre cele mai bune alegeri pentru un mic dejun sanatos. Acest aliment te ajuta sa scapi de kilogramele in plus si iti ofera energie si pofta de viata pentru intreaga zi. In plus, ajuta la prevenirea acidului gastric. Poti combina fulgii de ovaz cu banane si unt de arahide sau cu fructe uscate pentru un mic dejun gustos.

2.Ghimbir
Ghimbirul este unul dintre cele mai bune alimente care opresc productia de acid gastric. Radacina de ghimbir poate fi folosita in prepararea ceaiurilor sau in prepararea anumitor sosuri.

3.Aloe vera
Proprietatile curative ale acestei plante sunt deja bine cunoscute. Planta contine acid salicilic, care actioneaza ca un antiinflamator si ajuta astfel la calmarea crizelor de ulcer. Aloe vera se gaseste in stare naturala, dar si sub forma lichida.

4.Salata
Pentru a opri productia de acid gastric este recomandat sa consumi salata in fiecare zi la una din mesele principale. Salata verde poate fi folosita cu succes pentru vindecarea constipatiei si a altor tulburari gastrointestinale.

5.Banana
Banana reprezinta o gustare delicioasa si este recomandata pentru persoanele care au probleme cu refluxul gastric. Are un pH de 5.6, insa nu are rezultate pozitive pentru toti bolnavii. Aproximativ 1% dintre bolnavi au constatat ca starea lor s-a agravat din cauza consumului de banane.

6.Pepene galben
Pepenele galben este un aliment care opreste productia de suc gastric. Insa, la fel ca in cazul bananei, exista un mic procent de pacienti a caror stare s-a agravat din cauza consumului de pepene galben. De asemenea, in aceeasi categorie a alimentelor recomandate pentru refluxul gastroesofagian poate fi incadrat si pepenele rosu.

7.Fenicul
Fenicul (pH 6,9) este un aliment recomandat pentru stoparea acidului gastric, imbunatatind functionarea stomacului. Aceasta leguma are un gust usor-amarui si poate fi folosita la prepararea salatelor, dar si in compozitia anumitor tocane de pui.

8.Carnea de pui si de curcan
Pentru vindecarea si evitarea arsurilor stomcale este recomandata carnea de pui sau cea de curcan, care poate fi preparata la gratar sau fiarta, niciodata prajita. In plus, in momentul gatirii, este important sa elimini pielita, intrucat acesta este bogata in grasimi.

9.Peste si fructe de mare
Atat pestele, cat si fructele de mare reprezinta o solutie buna pentru a scapa de problemele gastrointestinale.

10.Verdeturi si radacinoase
Conopida, broccoli, sparanghelul, fasolea verde si alte verdeturi au efect benefic in cazul celor care au reflux gastroesofagian.

11.Telina
Telina este un aliment sarac in calorii, datorita continutului ridicat de apa, motiv pentru care este o alegere buna, in cazul in care ai probleme gastrointestinale. In plus, telina reprezinta si o excelenta sursa de fibre.

12.Patrunjel
Patrunjelul este folosit inca din cele mai vechi timpuri ca medicament pentru problemele digestive. Acesta poate fi folosit atat in prepararea mancarurilor cu diverse sosuri, cat si in salate.

Sursa: www.sanatate.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page