RETETA | Desert de ciocolata cu fructe de padure
Desertul de ciocolata cu fructe de padure este ideal pentru o zi de relaxare din weekend. Este cremos, racoros si este delicios, aroma fructelor de padure fiind un adevarat rasfat pentru papilele tale gustative.
Ingrediente:
- 1 jumatate de ceasca migdale
- 1 sfert de ceasca de fulgi de ciocolata
- 1 cutie de crema de branza
- 1 jumatate de ceasca de zahar
- 100 ml frisca
- 1 cana de zmeura
- 1 cana de afine
- 1 cana de mure
- 2 linguri gem de capsuni
Mod de preparare:
Taie migdalele felii si prajeste-le putin intr-o tigaie fara ulei. Apoi, macina-le bine si asaza-le uniform intr-o tava de copt.
Topeste fulgii de ciocolata in cuptorul cu microunde si, separat, intr-un castron mare mixeaza crema de branza cu zaharul pana sa omogenizeaza.
Apoi, amesteca frisca batuta cu fulgii de ciocolata si adauga amestecul peste crema de branza si imprastie uniform compozitia in tava de copt, peste migdale.
Peste aceasta compozitie adauga fructele de padure si pune-o la cuptorul cu microunde 2 minute pana se topesc putin fructele. Apoi, acoper-o si pune-o la frigider cateva ore.
Se serveste rece si poate fi decorat cu frisca.
Sursa: www.retete.acasa.ro