RETETA | Oua Benedict cu bacon
Daca vrei sa pregatesti un aperitiv special si cu un gust deosebit, ouale Benedict sunt cea mai rafinata alegere. Invitatii tai vor fi cu siguranta incantati si surprinsi de ineditul tau apertiv.
Ingrediente:
- 8 oua
- 4 galbenusuri
- 2 linguri de vin alb sec
- 1/2 linguri suc de lamaie
- 1/4 lingurita Tabasco
- 8 felii bacon
- rucola
- paine prajita
- sare
- unt nesarat
Mod de preparare:
Amesteca cele 4 galbenusuri cu vinul si putina sare aproximativ 2 minute. Adauga treptat untul topit, amestecand continuu, pana obtii un sos cremos, apoi adauga sucul de lamaie si Tabasco.
Rumeneste putin sunca, adauga rucola in restul de ulei insa nu o lasa mult, doar trece-o putin prin uleiul incins.
Fierbe ouale, incat sa nu fie foarte tari, apoi aranjeaza pe fiecare felie de paine prajita sunca, ouale fierte rucola si sosul.
Ouale Benedict se servesc reci, ca aperitiv.
Sursa: www.retete.acasa.ro