Retete

RETETA | Placinta cu carne de vita

Placinta nu trebuie sa fie neaparat un desert, ea poate fi si un aperitiv delicios. Poti face o placinta savuroasa chiar si cu carne de vita, care ii va incanta pe musafirii tai.

Ingrediente:

  • 500 g aluat frantuzesc
  • 400 g carne de vita
  • piper negru macinat
  • salvie uscata si proaspata
  • ulei de masline
  • 2 lingurite pasta de masline
  • 1 galbenus de ou
  • 1 ou intreg
  • sare
  • patrunjel
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare:
Toaca bine carnea de vita cu ajutorul unui robot de bucatarie si caleste-o putin in ulei de masline.
Adauga peste ea apa calduta putin cate putin si las-o sa scada la foc potrivit. Cand este aproape gata, condimenteaz-o cu sare, piper si salvie uscata dupa gust.
Cand se raceste putin, pune pasta de masline, adauga patrunjelul tocat, salvia proaspata si oul si amesteca pana obtii o compozitie omogena.
Intinde aluatul frantuzesc, pune umplutura si ruleaza-l, apoi unge-l cu galbenusul batut si pune-o la cuptorul preincalzit la 160 de grade.
Placinta cu carne de vita se serveste calda, cu diverse garnituri.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page