RETETA | Placinta cu carne de vita
Placinta nu trebuie sa fie neaparat un desert, ea poate fi si un aperitiv delicios. Poti face o placinta savuroasa chiar si cu carne de vita, care ii va incanta pe musafirii tai.
Ingrediente:
- 500 g aluat frantuzesc
- 400 g carne de vita
- piper negru macinat
- salvie uscata si proaspata
- ulei de masline
- 2 lingurite pasta de masline
- 1 galbenus de ou
- 1 ou intreg
- sare
- patrunjel
- 1 galbenus de ou
Mod de preparare:
Toaca bine carnea de vita cu ajutorul unui robot de bucatarie si caleste-o putin in ulei de masline.
Adauga peste ea apa calduta putin cate putin si las-o sa scada la foc potrivit. Cand este aproape gata, condimenteaz-o cu sare, piper si salvie uscata dupa gust.
Cand se raceste putin, pune pasta de masline, adauga patrunjelul tocat, salvia proaspata si oul si amesteca pana obtii o compozitie omogena.
Intinde aluatul frantuzesc, pune umplutura si ruleaza-l, apoi unge-l cu galbenusul batut si pune-o la cuptorul preincalzit la 160 de grade.
Placinta cu carne de vita se serveste calda, cu diverse garnituri.
Sursa: www.retete.acasa.ro