RETETA | Rulada de curcan frantuzeasca
Rulada de curcan frantuzeasca este un preparat delicios, care se pregateste rapid si care iti umple bucataria cu miresme pariziene. Musafirii tai vor fi nerabdatori sa guste din preparatul tau, care pe langa mirosul savuros, are si un aspect extrem de imbietor.
Ingrediente:
- 1 kg piept de curcan
- sare de mare
- ulei de masline
Pentru umplutura:
- 250 g orez
- 3 fire de ceapa verde
- 1 ardei verde
- 3 ardei copti
- 3-4 frunze de salata verde
- patrunjel
- 2 linguri ulei de masline
- boia dulce
- sare
Mod de preparare:
Curata pieptul de curcan de pielite si taie-l incat sa se poata rula. Bate-l putin si condimenteaza-l cu sare, apoi unge-l cu ulei de masline.
Spala bine orezul si pune-l la fiert cu putin sare si cateva picaturi de ulei de masline.
Taie ceapa marunt si adaug-o in orezul aproape fiert, apoi acopera cratita cu un capac pentru a se intrepatrunde aromele.
Intinde orezul peste pieptul de curcan si adauga si felii de ardei copt, apoi ruleaza-l si pune-l la cuptor 40 minute. Cand s-a rumenit, scoate-l si trece-l prin boia dulce amestecata cu patrunjel si salata verde tocate marunt, apoi pune-l la rece cateva ore.
Rulada de curcan frantuzeasca se serveste rece, ca aperitiv.
Sursa: www.retete.acasa.ro