RETETA | Friptura de curcan cu menta si portocala
Daca vrei sa-ti surprinzi invitatii cu o friptura inedita si savuroasa, poti opta pentru o carne usoara de curcan marinat in menta si portocala. Se prepara usor, iar musafirii tai vor fi extrem de incantati.
Ingrediente:
- un piept de curcan
- o lingura de coaja de portocala rasa
- 1/4 cana de suc de portocale
- 1/4 cana de frunze proaspete de menta
- 2 linguri de seminte de susan
- ulei de masline sau ulei vegetal
- usturoi proaspat
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol toate ingredientele, fara carnea de curcan, si amesteca-le bine.
Pune pieptul de curcan intr-o punga care se inchide etans, adauga amestecul si las-o la rece 2 ore, intorcand carnea din cand in cand.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade si adauga carnea de curcan intr-o tava de copt. Toarna peste ea marinata si las-o sa se coaca 30-45 de minute, iar la final indeparteaza capacul de la tava pentru a capata o culoare maronie.
Friptura de curcan cu menta si portocala se serveste calda, decorata cu felii subtiri de portocala si verdeata.
Sursa: www.retete.acasa.ro