RETETA | Prajituri cu ravase
Prajiturile cu ravase sunt specifice bucatariei chinezesti si, pe langa faptul ca sunt delicioase, cu ajutorul lor poti anima si atmosfera unei petreceri alaturi de prieteni, care vor cauta nerabdatori urarile de bine sau predictiile despre cum le va merge in noul an. Iata cum se prepara prajiturile cu ravase:
Ingredientele:
- 2 albusuri de ou
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 lingurita esenta de migdale
- 3 lingurite de ulei
- 8 lingurite faina + 2 lingurite amidon
- 8 lingurite zahar
- 3 lingurite apa
- ravase
Preincalzeste cuptorul si pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron, bate albusurile spuma ca pentru bezele. Adauga jumatate din cantitatea de zahar, esenta de vanilie, esenta de migdale si uleiul si continua sa mixezi.
Apoi, adauga si restul de zahar si faina amestecata cu amidonul si amesteca in continuare cu cele 3 lingurite de apa pana obtii un continut omogen. Ia cate o lingura din compozitie si pune-o in tava.
Niveleaza cu spatele lingurii compozitia trasand un cerc cu diametrul de 5 centimetri si, dupa ce ai pus toata compozitia, pune tava la cuptor pentru 5 minute, pana cand marginile aluatului vor capata o culoare maronie.
Pregateste ravasele si indoaie-le in doua. Scoate aluatul din cuptor. Marginile trebuie sa fie usor maronii si sa aiba o consistenta lipicioasa. Imediat ce le-ai scos din cuptor, cat timp compozitia este inca fierbinte, cu ajutorul unei spatule sau a lamei unui cutit, dezlipeste fiecare fursec de pe hartia de copt si intoarce-l pe partea cealalta. Asaza in mijlocul fursecului ravasul indoit in doua.
Apoi, indoie si fursecul in doua, unind cele doua margini si apasa bine pana se lipesc. Cu ajutorul unei cani goale, muleaza fursecul pe marginea ei si lasa-l cateva minute pentru a capata forma specifica prajiturilor cu ravase.
Pentru ca vor avea tendinta sa se desfaca, este bine sa le pui intr-o forma de briose cu deschizatura in jos pana se intaresc foarte bine.
Este bine sa le pastrezi in cutii metalice inchise ermetic, intrucat, cu cat sunt mai crocante, cu atat sunt mai gustoase.
Prajiturile cu ravase se servesc ca desert si trebuie sa fie cat mai crocante. Se pot orna, de asemenea, cu glazura de ciocolata.
Sursa: www.retete.acasa.ro