Retete
RETETA | Chiftelute de cod
Chiftelutele de cod se prepara rapid si sunt foarte gustoase. Sunt ideale alaturi de o salata verde, legume la gratar sau orez.
Ingrediente:
- 500 grame fileuri de cod
- 2 cartofi
- 200 grame pesmet
- 1 legatura de patrunjel tocat
- 50 grame parmezan ras
- 2 catei de usturoi
- 2 oua batute
- ulei de masline
- sare
- piper.
Mod de preparare:
Fierbe cartofii si codul. Paseaza bine cartofii si indeparteaza toate oasele pestelui. Amesteca carnea de peste cu piureul de cartofi, pesmetul, patrunjelul, parmezanul si usturoiul.
Adauga apoi si ouale si putin ulei de masline. Asezoneaza cu sare si piper. Formeaza apoi chiftelutele si prajeste-le in uleiul bine incins. Inainte de a servi, lasa sa se raceasca timp de 10 minute.
Chiftelutele de cod se servesc cu salata verde cu lamaie.
Sursa: www.retete.acasa.ro