RETETA | Tort mocha cu nuci
Tortul mocha cu nuci este cremos, parfumat si delicios. Este ideal pentru evenimentele festive, alaturi de familie.
Ingrediente:
- 6 galbenusuri
- 6 albusuri
- 200 grame zahar
- 120 grame nuci macinate
- 50 grame pesmet
Pentru crema:
- 100 grame zahar
- 2 lingurite amidon
- 250 ml cafea tare
- 30 grame ciocolata neagra
- 10 grame unt
- 2 lingurite extract de vanilie
- 250 ml smantana
Mod de preparare:
Amesteca nucile macinate cu pesmetul. Cu un mixer, bate bine galbenusurile pana cand obtii o crema deschisa la culoare. Adauga treptat 150 de grame de zahar si continua sa amesteci pana cand obtii o crema consistenta.
Bate apoi si albusurile intr-un bol separat. Adauga treptat restul de zahar si amesteca bine pana cand obtii o bezea tare. Incorporeaza apoi usor bezeaua in crema de galbenusuri. Toarna totul intr-o tava si da la cuptor pentru 30 de minute.
Pentru crema, amesteca 100 grame de zahar cu amidonul, intr-o cratita. Adauga cafeaua si ciocolata si amesteca in mod continuu, pana cand obtii o crema groasa. Adauga apoi untul si vanilia. Lasa crema sa se raceasca.
Bate bine smantana si incorporeaza in crema de cafea. Taie blatul de tort in doua parti si orneaza cu crema.
Tortul mocha cu nuci se serveste alaturi de un pahar cu lichior.
Sursa: www.retete.acasa.ro