RETETA ZILEI | Legume la tigaie
Ingrediente
- 700 gr cartofi
- 2 ardei rosii capia (sau un ardei gras)
- 1 legatura ceapa verde
- 150 ml supa de legume
- 300 gr varza
- rosii cubulete dintr-o conserva mica de rosii in bulion
- patrunjel verde tocat
- sare
- piper
- mirodenie ardei cu tomate de la Fuchs
Mod de preparare
Punem rosiile din bulion la scurs intr-o sita.
Cartofii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare, timp de 5 minute din clipa in care incepe apa sa clocoteasca, apoi ii punem la scurs intr-o sita.
Pastram zeama in care am fiert cartofii.
Ceapa verde o taiem rondele.Ardeiul il curatam si il taiem marunt.Punem intr-o tigaie wok cu putin ulei si calim vreo 5 minute.
Adaugam cartofii si lasam la foc iute vreo 10 minute, amestecand din cand in cand.Punem si supa de legume , varza taiata fasii si rosiile din bulion, condimentam cu sare, piper si mirodenii si mai lasam pe foc pana se inmoaie varza, adaugand putina zeama in care am fiert cartofii, daca este nevoie si nu vrem sa fie prea crocanta compozitia.Presaram deasupra patrunjel tocat.
POFTA BUNA!
Sursa : bucataras.ro