Local

Șofer tumentat dat pe mâna polițiștilor de un jandarm aflat în timpul liber

Duminică seară, în timp ce se deplasa dinspre orașul Săveni spre municipiul Botoșani, un subofițer jandarm aflat în timpul liber a observat în trafic, în zona comunei Răchiți, un autoturism ce se deplasa haotic, cu luminile de avarie aprinse.
La intrarea în municipiul Botoșani, autoturismul în cauză a acroșat o bordură și pătruns pe contrasens, fiind aproape de lovirea unui alt autovehicul.
Jandarmul a sesizat situația prin apel la numărul unic de urgență 112 și a urmărit autoturismul până în apropierea Uvertura Mall, perioadă în care a relaționat cu operatorul 112 și a furnizat datele necesare în vederea identificării.
În momentul în care autoturismul s-a oprit pe strada Dreptății, jandarmul a coborât din mașina personală, și-a declinat identitatea și i-a solicitat conducătorului auto să rămână la volan, până la sosirea organelor abilitate.
În urma testării alcoolscopice a conducătorului auto de către un echipaj de poliție rutieră sosit în scurt timp, a reieșit o valoare de peste 1 ml/l alcool pur în aerul expirat, iar echipajul de poliție rutieră a procedat în continuare la luarea măsurilor legale ce se impuneau.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page