Judet

„Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția”, campanie a Poliției în județul Botoșani

În acest an școlar, polițiștii de siguranță școlară implementează Campania ”Tăcerea e tot violență! Vocea ta e soluția.”, inițiată la nivel național de către Inspectoratul General al Poliției Române.

 

În anul școlar 2024 – 2025, în scopul creșterii gradului de conștientizare de către părinți, cadre didactice și elevi cu privire la necesitatea asigurării unui climat optim în mediul școlar, prin prevenirea victimizării minorilor, prevenirea și combaterea infracționalității în mediul școlar și respectiv al consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, polițiștii de siguranță școlară desfășoară la nivel național Campania ”Tăcerea e tot violență! Vocea ta e soluția.”.

 

La activitățile circumscrise Campaniei au participat până în prezent peste 2.100 de elevi cu vârstele cuprinse între 10 și 18 ani, 120 de părinți și 116 cadre didactice, în unități de învățământ situate atât în mediul urban, cât și în rural.

Discuțiile din cadrul activităților focusează necesitatea semnalării oricăror eventuale acte de violență produse în mediul școlar, dorindu-se conștientizarea elevilor, părinților și a cadrelor didactice cu privire la pericolul tolerării în tăcere a acestora și respectiv a comportamentelor violente.

 

Prezentarea scopului și obiectivelor Campaniei au fost de asemenea prezentate tuturor directorilor unităților de învățământ, prilejuit de întâlnirea de lucru organizată în data de 03 octombrie prin grija Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

 

Implementarea tuturor activităților se derulează cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională Botoșani, respectiv al Direcției Generale de asistență Socială și Protecției Copilului Botoșani.

 

 

Informații de background

Accesând site-ul sigurantascolara.ro, populație generală poate afla informații și recomandări despre instituțiile responsabile de crearea unui climat de siguranță în unitățile de învățământ, campanii și proiecte aflate în derulare, informații despre legislație și proceduri  incidente siguranței școlare, lecții de informare și prevenire în domeniu, link-uri utile și altele.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page