Judet

Doi polițiști din Botoșani au respins mita oferită de o șoferiță și au dat-o pe mâna ofițerilor DGA – VIDEO

Joi, 10 octombrie 2024, în jurul orei 10:40, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați prin intermediul Call-center 0800.806.806 de către polițiști din cadrul IPJ Botosani cu privire la o faptă de dare de mită.

Player video

Astfel, s-a stabilit faptul că, în timp ce polițiștii se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza localității Coțușca, jud. Botoșani, au depistat și oprit un autoturism condus de către o persoana de sex feminin, în vârstă de 43 de ani, din jud. Suceava, întrucât aceasta a depășit limita legală de viteză pentru acel sector de drum, autoturismul acesteia fiind surprins circulând cu viteza de 88 km/h (+38 km/h) peste limita legală. Cu acest prilej, agenții de poliție au constatat inclusiv faptul că respectiva conducătoare auto nu purta centura de siguranță. După ce polițiștii i-au adus la cunoștință conducătoarei auto faptul că va fi sancționată contravențional, aceasta le-a oferit, cu titlu de mită, suma de 200 lei, printre actele autoturismului pentru ca aceștia să nu dispună măsurile legale pentru abaterile constatate.

Agenții de poliție au înregistrat momentul oferirii sumei de bani cu aparatura tip body-cam și au refuzat categoric propunerea conducătorului auto sesizând Call center 0800.806.806.

Ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani au constatat infracțiunea flagrantă, cercetările fiind continuate, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page