Politic

Cătălin Silegeanu critică legăturile dintre politică și afaceri obscure, care „nu se limitează la un singur partid”

Cătălin Silegeanu, prim-vicepreședinte al AUR Botoșani și candidat la Senat, a lansat o analiză critică privind corupția din România, subliniind conexiunile dintre politicieni și afaceri controversate, precum și impactul acestora asupra cetățenilor.

„Trăim într-o realitate în care interesele politice și afacerile murdare sunt atât de împletite încât devin greu de separat. Politicieni care ar trebui să fie în slujba cetățenilor își folosesc poziția pentru a proteja interese personale și afaceri obscure. Un astfel de caz este cel al grupului Nordis, care a păgubit sute de oameni, prin vânzarea multiplă a unor apartamente existente doar pe hârtie. În centrul acestui scandal se află Laura Vicol, fostul președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, care, în loc să susțină măsuri legislative care să protejeze victimele acestor scheme, a ales să promoveze legi mai puțin relevante, cum ar fi reglementarea circulației trotinetelor”, a afirmat Silegeanu.

Criticile formulate de liderul AUR aduc în discuție și lipsa unor măsuri legislative esențiale pentru protejarea cetățenilor, acuzând o ignoranță față de problemele reale.

„În mod incredibil, doamna Vicol a ignorat deblocarea unui proiect de lege vital care ar fi limitat avansurile imobiliare la 10%, o măsură care ar fi prevenit tocmai astfel de situații precum cea de la Nordis. În schimb, a permis ca schemele imobiliare să continue nestingherite, protejând indirect interesele unui cerc restrâns de influență, din care face parte și soțul ei, asociatul principal din grupul Nordis. Asemenea acțiuni demonstrează clar că preocupările adevărate ale politicienilor nu sunt îndreptate către protejarea cetățenilor, ci către păstrarea și extinderea propriilor avantaje”, a explicat candidatul AUR la Senat.

El observă că acest tip de comportament nu este limitat la un singur partid, aducând în discuție și alte cazuri similare de corupție la nivel înalt.

„Acest fenomen nu este izolat și nu se limitează la un singur partid. Deși Laura Vicol și PSD sunt acum în centrul atenției, nu trebuie să uităm de alte exemple recente, cum ar fi cazul președintelui Klaus Iohannis și vila de 7 milioane de euro construită în secret din bani publici. Aceste exemple arată clar că politicienii din PSD și PNL sunt gata să folosească resursele statului în interes personal, acționând din umbră și încercând să ascundă orice urmă de responsabilitate”, a mai arătat Cătălin Silegeanu.

Acesta face apel la o schimbare profundă în sistemul politic, sugerând că partidele aflate la putere cooperează pentru a-și proteja interesele comune.

„Partidele aflate la conducere se acuză reciproc de corupție, dar adevărul este că au cooperat mereu atunci când a venit vorba de protejarea propriilor interese și de jefuirea țării. Fie că este vorba de afaceri imobiliare dubioase, cum este cazul Nordis, sau de proiecte construite pe banii contribuabililor, mafia lor acționează în mod coordonat pentru a păstra sistemul corupt din care fac parte. Nu putem vorbi despre o luptă reală împotriva corupției atâta timp cât aceleași partide și lideri își protejează reciproc afacerile și influențele obscure”, a avertizat liderul AUR.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page