AdministratieSanatate

Încep lucrările de modernizare a Maternității Botoșani – FOTO

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea termică și modernizarea Maternității Botoșani. Lucrările vor fi realizate de o asociere de firme condusă de Bahm Construcții Civile și Industriale.

„Este un proiect generos care va schimba radical Maternitatea Botoșani. Am atras o finanțare din PNRR  de 4 milioane de euro, la care se adaugă partea de cofinanțare a Consiliului Județean Botoșani. Valoarea totală a întregului proiect, inclusiv realizarea documentațiilor tehnice, TVA-ul și marja de implementare de 25% se ridică la 9 milioane de euro. Am asigurat fondurile pentru ca acest proiect, unul foarte important pentru botoșăneni, să fie dus cu bine până la final, fără sincope”, a declarat Doina Federovici.

În cadrul acestui proiect, din banii din PNRR, întreaga clădire va fi reabilitată din punct de vedere energetic. Vor fi refăcute instalațiile electrice și cele termice, vor fi schimbate geamurile și ușile. De asemenea, va fi desființată mansarda, vor fi montate panouri fotovoltaice și vor fi făcute și patru stații de reîncărcare electrică.

Din cheltuielile neeligibile, angajate de către Consiliul Județean vor fi modernizate etajele IV și V, dar și vestiarele din zona de demisol.

„Aceasta este datoria noastră, de a asigura dezvoltarea și dotarea bazei materiale a sistemului sanitar. Iar, după cum am demonstrat și vom continua până la finalul mandatului, din punct de vedere administrativ ne-am făcut treaba. În ultimii 4 ani, din fonduri europene, guvernamentale, județene sau veniturile proprii ale Spitalului Județean am realizat și demarat investiții în sistemul sanitar botoșănean de peste 50 de milioane de euro. De asemenea, avem pregătite alte investiții foarte importante și, mă refer aici la cele 3 spitale pentru care Consiliul Județean va aplica imediat ce se vor deschide ghidurile”, a conchis Doina Federovici.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page