Judetsocial

Un nou cămin pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilităţi într-o comună din județul Botoșani

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a semnat marti, 8 octombrie 2024, 20 de noi contracte de finanțare pentru investiții locale în scopul creșterii calității vieții persoanelor cu dizabilități
La eveniment au fost prezenți șeful Cancelariei Primului-Ministru, Mihai Ghigiu, primari și conducători de instituții din unitățile administrativ-teritoriale beneficiare.
 Proiectele selectate pentru finanțare au fost depuse de autorități ale administrației publice locale și județene și vizează dezvoltarea de servicii sociale noi, prin investiții în construcția unor clădiri noi, la standarde nZEB și nZEB+ (consum redus de energie), precum și operaționalizarea unor servicii comunitare care să sprijine strategia Guvernului de dezinstituționalizare și prevenire a instituționalizării persoanelor cu dizabilități.
”Prin semnarea celor 20 de noi contracte de finanțare pentru dezvoltarea serviciilor sociale comunitare destinate persoanelor cu dizabilități, peste 1.800 de persoane vulnerabile vor beneficia în mod direct de servicii sociale de calitate. Finanțarea acestor servicii marchează continuarea implementării efective a angajamentelor asumate de Guvernul României în cadrul reformei majore a asistenței sociale.”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.
 Printre cei 20 de beneficiari din toată țara se numără și COMUNA CRISTEȘTI, iar prin dispozitia primarului Lucian Borfotină, la semnarea contractului a fost prezent viceprimarul Liviu Stanuc. Valoarea toata a proiectului pentru comuna noastră este de aproape 800.000 de euro.
„Suntem mândri că proiectul nostru a fost selectat pentru finanțare și suntem recunoscători Ministerului Muncii și Solidarității Sociale pentru sprijinul acordat în dezvoltarea de servicii esențiale pentru comunitatea noastră. Prin această investiție de aproape 800.000 de euro, vom putea dezvolta infrastructura socială necesară pentru a sprijini persoanele cu dizabilități, îmbunătățind considerabil calitatea vieții acestora și asigurându-le acces la servicii de calitate. Este un pas important pentru incluziunea socială și un angajament față de solidaritatea comunitară. Mulțumesc echipei mele și tuturor celor implicați pentru dedicarea lor în implementarea acestui proiect.
Prin acest centru, scopul nostru este să creăm un mediu confortabil și sigur, în care persoanele cu dizabilități să beneficieze de programe personalizate de recuperare, supervizate de specialiști precum fizioterapeuți, ergoterapeuți și logopezi. Ne dorim să îmbunătățim calitatea vieții acestor persoane, să promovăm independența lor și să facilităm reintegrarea lor în viața de zi cu zi și în comunitate. Mai mult decât atât, ne propunem să educăm și să consiliem familiile acestor pacienți în ceea ce privește îngrijirea și sprijinul acordat acasă, pentru a asigura o abordare holistică a procesului de recuperare. Această investiție reprezintă nu doar o îmbunătățire a infrastructurii, ci un angajament ferm de a sprijini cele mai vulnerabile categorii din comunitatea noastră.”, a declarat primarul comunei Cristesti, Lucian Borfotină.
 Proiectele au fost semnate în cadrul Investiției I.2 – Reabilitarea, renovarea și dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități, ținta 396 – Noi servicii comunitare pentru persoanele cu dizabilități, cu termen de realizare Q4 2025.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page