Local

Botoșăneni așteptați la sărbătoarea de 10 ani a clubului Toastmasters – FOTO

E sărbătoare mare la Toastmasters Botoșani, pentru că pe 9 octombrie clubul împlinește 10 ani de la prima întâlnire. Cu această ocazie, structura dedicată dezvoltării personale și susținerii tuturor celor care vor să lupte cu emoțiile vorbitului în public organizează o ședință festivă. Evenimentul va avea loc joi în aula Colegiului Național „A.T. Laurian”, începând cu ora 18,30, când sunt așteptați actualii și foștii membri, musafirii de peste ani, precum și toți botoșănenii ce vor să afle ce înseamnă și, mai ales, ce a însemnat Toastmasters în acești ani. Întâlnirea va avea discursuri pregătite de acasă, dar și-a rezervat și  momente de sărbătoare, în cinstea numărului rotund de ani.

Clubul de oratorie și leadership este unul dintre cele 20 din întreaga țară și s-a înființat în 2014, când câțiva entuziaști au văzut distracția și spiritul de autodezvoltare al clubului din Suceava, invitându-i pe membrii de aici să vină la Botoșani și să ajute la nașterea unei noi familii Toastmasters (foto). Prima întâlnire a fost, așadar, pe 9 octombrie 2014, iar deschiderea oficială a clubului s-a făcut pe 7 aprilie în anul următor. A funcționat de-a lungul timpului în Biblioteca Județeana „Mihai Eminescu”,  în Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, în Irish Pub, Carrefour, a trecut prin online în perioada pandemiei, pentru ca acum să fie găzduit de Cambridge Star.

Membrii Toastmasters, alături de orice musafir doritor să lupte cu emoțiile și să încerce măiestria de a vorbi ca un adevărat leader, exersează în fiecare joi, creând un mediu de dezvoltare și sprijin reciproc, de divertisment și învățare în același timp.

Clubul botoșănean a avut în cei 10 ani câteva sute de membri și este mereu deschis. Oameni de afaceri, antreprenori, profesori, studenți, elevi, pensionari, polițiști, psihologi, actori și mulți alții au învățat să vorbească în public mai bine decât o făceau, au împărtășit din experiența lor. Cei mai curajoși au participat la concursurile organizate semestrial pe diferite niveluri și regiuni și au ținut să fie de față în taberele de instrucție și relaxare ce se țin frecvent în locuri impresionante, creând amintiri ce merită să fie povestite peste ani.

Toastmasters Botoșani s-a implicat, în acești ani, și în acțiuni de voluntariat, sprijinind comunitatea locală prin organizarea unor workshop-uri în liceele botoșănene, învățându-i pe tinerii botoșăneni trucurile necesare pentru a-și controla emoțiile și pentru a avea discursuri mai sigure și convingătoare. Unul dintre aceste proiecte s-a derulat chiar în acest an și s-a bucurat de mare priză în rândul liceenilor (foto).

Sărbătoarea celor de la Toastmasters este dublă, chiar, pentru că tot în această lună se împlinesc 100 de ani de când s-a născut conceptul. Apărut în America și extins, mai apoi, în întreaga lume, clubul de oratorie și leadership poate fi surprins alături de societatea ultimului secol în toate marile momente prin care istoria le-a adus.

In acest moment sunt peste 14.000 de cluburi Toastmasters în întreaga lume, rețeaua punând la dispoziția celor interesați căi de dezvoltare personală, o structură complexă a ședințelor, cu momente educaționale dar și amuzante sau inspiraționale, cu roluri specifice asumate de voluntari ce găsesc timp să fie la dispoziția celor ce vor să învețe, să se relaxeze sau să-și găsească o a doua familie.

„Îi așteptăm pe toți botoșănenii ce au amintiri legate de Toastmasters să ne fie aproape joi seară, în aula Laurianului. Vrem să depănăm amintiri, să ne bucurăm din nou de marea familie care suntem. Sperăm că foștii membri vor afla și vor veni, ne vor povesti cât de mult au contat experiențele trăite împreună. Va fi o seară frumoasă!”, a declarat George Bogdan Pamparău, actualul președinte al Toastmasters Botoșani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page