Educatie

Doina Federovici: Educația – temelia pe care ne construim viitorul – FOTO

„Educația nu este pregătirea pentru viață, educația este viața însăși!” Această profundă reflecție a pedagogului John Dewey ne amintește, zi de zi, de importanța educației în viețile noastre, dar mai ales astăzi, când sărbătorim Ziua Mondială a Educației.
„Îmi exprim recunoștința și respectul față de toți dascălii, elevii și părinții din județul Botoșani, care, prin dedicarea lor, contribuie la prestigiul județului nostru. Fiecare premiu obținut de elevii botoșăneni la olimpiadele naționale și internaționale este o dovadă vie a calității educației pe care o oferă școlile noastre. Noi, ca autorități locale, avem datoria de a susține necontenit acest proces esențial pentru viitorul nostru, pentru că este temelia pe care ne construim viitorul. De aceea, prin eforturi constante, am atras fonduri semnificative pentru modernizarea și dotarea școlilor din județul nostru”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.
Ieri, împreună cu secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Ionel-Florian Lixandru, viceprimarul Bogdan Buhăianu și parlamentarii social-democrați Marius Budăi și Alexandra Hutu, Doina Federovici a efectuat o vizită de lucru în școlile aflate într-un amplu proces de modernizare, reabilitare și dotare la cele mai înalte standarde. „Felicit echipa de la Primăria Botoșani, care a atras 27,5 milioane de euro din PNRR pentru reabilitarea școlilor. La aceste sume se adaugă cofinanțările asigurate din bugetul local, care nu sunt de neglijat. De altfel, la nivelul județului Botoșani, sunt 35 de proiecte, în valoare de peste 42 de milioane de euro, care vizează modernizarea unităților de învățământ. Este un efort pe care trebuie să-l facem pentru viitorul nostru și al copiilor noștri”, a mai spus Doina Federovici.
De asemenea, tot pe PNRR, au fost depuse spre finanțare 104 proiecte prin care școlile din întregul județ vor beneficia de mobilier modern și echipamente IT, asigurând astfel condițiile necesare pentru educația viitorului.
Un alt pas important a fost realizat în domeniul transportului elevilor. Consiliul Județean Botoșani a atras, din fonduri europene și guvernamentale, 11 milioane de euro, din care se achiziționează 54 de microbuze școlare ecologice, dintre care 36 electrice și 18 hibride. „Primele 26 de microbuze școlare electrice, pentru care am semnat contractele de achiziție, vor fi livrate începând din această lună. Din economiile rezultate din prima licitație, achiziționăm încă 10 microbuze școlare electrice. Acum evaluăm ofertele depuse în cadrul licitației. De asemenea, săptămâna viitoare vom semna contractul pentru livrarea celor 18 microbuze hibride. Aceste microbuze sunt necesare pentru a facilita accesul la educație al tuturor copiilor, mai ales al celor din mediul rural”, a susținut Doina Federovici, adăugând că programul guvernamental „Masă sănătoasă” a devenit „o realitate pentru 12.300 de elevi din 28 de școli botoșănene”.
„În încheiere, dragi profesori, vă transmit toată aprecierea mea pentru devotamentul și eforturile dumneavoastră. Prin munca și pasiunea cu care educați generațiile viitoare, contribuiți esențial la construirea unei societăți mai bune. Vă doresc multă putere de muncă și cât mai multe realizări alături de elevii dumneavoastră, pentru că, așa cum spunea Aristotel, «Educația este cea mai bună provizie pe care o poți face pentru bătrânețe»”, a conchis Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page