Local

Olimpiada Tehnică, ediția 2024, și-a desemnat câștigătorii – FOTO

Cei mai buni 15 specialiști din sectorul distribuției gazelor naturale din compania Delgaz Grid, precum și cei mai merituoși trei elevi care se pregătesc în acest domeniu au fost premiați joi, 3 octombrie, la Mediaș, în cadrul finalei Olimpiadei Tehnice, ajunsă la ediția a XI-a.

 

În această fază a competiției profesionale au participat 48 de specialiști, la cinci categorii, care s-au întrecut timp de aproape 10 ore în cadrul probelor teoretice și practice desfășurate la poligonul de la Centrul de Instruire Profesională Mediaș. În paralel, 16 elevi care frecventează învățământul dual la școli profesionale partenere ale Delgaz Grid din Zalău, Baia Mare, Târgu Mureș, Mediaș, Hunedoara, Alba-Iulia,  Cluj-Napoca și Suceava au făcut dovada cunoștințelor și abilităților practice pe care le au, în cadrul secțiunii pentru juniori a Olimpiadei Tehnice.

 

„Ediția din acest an a Olimpiadei Tehnice a fost una specială, atât prin recordul de participare, aproape 1.200 de specialiști la faza locală, cât și prin nivelul profesional tot mai ridicat al colegilor mei care sunt zi de zi pe teren și își fac munca foarte bine pentru ca rețeaua să fie funcțională, iar clienții să fie mulțumiți. Felicitări tuturor!”, a declarat Cristian Secoșan, director general Delgaz Grid.

 

„Este impresionant să îi vezi atât pe cei maturi, cât și pe tineri cum se pregătesc și se perfecționează an de an ca să fie din ce în ce mai buni la acest concurs profesional. Îi apreciem pe toți, mari sau mici, câștigători sau nu, și sunt sigur că toți sunt recunoscători pentru experiența dobândită, dar și pentru emoțiile intense pe care le-au trăit în aceste zile”, afirmă Cristian Ifrim, director general adjunct al  Delgaz Grid.

 

Cele cinci categorii de specialitate ale competiției au fost: Mentenanță – revizie rețea, revizie posturi de reglare, construcții montaj și protecție anticorozivă, remediere defect și intervenții; Activități speciale – detectare, localizare; Măsură – înlocuiri și mentenanță contoare, montări și setări corectoare; Sudură – activități de sudură PE (polietilenă) și OL (oțel) și Lucru sub presiune.

 

Pentru al doilea an consecutiv a fost organizată Olimpiada Tehnică pentru Juniori. Cei 16 elevi participanți fac practică la Formațiile Operative de Lucru și mulți dintre ei provin din familii defavorizate. Învățarea unei meserii sub îndrumarea specialiștilor companiei este pentru ei o oportunitate de dezvoltare și o șansă de angajare pe viitor.

 

Clasamentul după probele teoretice și cele practice:

La categoria Mentenanță, locul I a fost ocupat de un coleg de la Sighișoara, pe locul II s-a clasat unul dintre colegii de la Botoșani, iar locul III a fost adjudecat de unul dintre colegii de la Câmpia Turzii.

La categoria Activități speciale, premianții sunt colegi de la Baia Mare (locul I), Botoșani (locul II) și Timișoara (locul III).

La categoria Măsură pe locul I s-a clasat un coleg de la Deva, pe locul II din nou un coleg de la Botoșani, iar locul III a fost ocupat de unul dintre colegii de la Iași.

La categoria Sudură, locul I a revenit unui coleg din Timișoara, locul II unui coleg din Turda, iar locul III unui coleg din Târgu-Lăpuș.

La categoria Lucrul sub presiune, unul dintre colegii de la Iași s-a poziționat pe locul I, urmat la mică distanță de un coleg care activează la Ungheni (Mureș), iar pe locul III regăsim un coleg din Timișoara.

La categoria Juniori, primele trei locuri au fost ocupate de elevi de la Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” Alba Iulia (locul I și III) și Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Cluj-Napoca (locul II).

 

Olimpiada Tehnică este un proiect intern al companiei Delgaz Grid. A fost inițiat de tineri ingineri, care au gândit și transpus în realitate această competiție ca mod de perfecționare pentru angajații din aria de distribuție a gazelor naturale care își desfășoară activitatea pe teren.

 

De-a lungul anilor, acesta s-a dovedit a fi nu doar un mecanism de a-i antrena pe angajați pentru a le fi recunoscute meritele, ci și o modalitate de învățare continuă și un schimb de experiență între specialiști din 20 de județe și care sunt organizați în 12 Centre de Operațiuni Rețea Gaze Naturale. Nu în ultimul rând, pentru elevii participanți la Olimpiada Tehnică Junior competiția înseamnă un pas înainte în procesul de învățare, mai ales pentru cei care vor alege să lucreze în domeniul distribuției gazelor naturale.

 

Sperăm ca această competiție să se transforme în viitorul apropiat într-un concurs național, prin implicarea și altor companii din zona de distribuție a gazelor naturale.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page