CulturaJudet

Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul. Vezi regulamentul

În perioada 14-15 noiembrie 2024, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, și în parteneriat cu Primăria Orașului Săveni, organizează cea de a XXIX-a ediţie a Festivalului-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”. Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare – descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amatorilor.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni:

  1. CREAȚIE

La concurs pot participa dramaturgi contemporani români, membri sau nu ai uniunilor de creație, fără limită de vârstă, cu o pisă de teatru într-un act. Organizatorii nu impun participanților nicio tematică.

Textul propriu-zis, semnat cu motto, și fișa de înscriere (Anexa 1 din regulament) în format WORD, în care vor fi menționate motto-ul, numele, prenumele, numărul de telefon și adresa, vor fi trimise online la adresa de e-mail: [email protected] până la data de 31 octombrie 2024.

  1. INTERPRETARE

La aceasta secțiune pot participa trupe de teatru de amatori, din fiecare județ al țării, cât și trupe din Republica Moldova și Ucraina.

Categorii: monolog, trupe de elevi, trupe de absolvenți de liceu.

Înscrierea la concurs se face pe baza de fișei de înscriere (conform anexei din regulament) și un video de maximum 15 minute din piesa propusă în competiție, care va fi folosit pentru selecția finală. Materialele se vor trimite până la data de 31 octombrie 2024 la adresa de e-mail: [email protected]

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page