Judet

Scandalagii amendaţi de jandarmii botoșăneni

Vineri seară, pe timpul executării misiunii de asigurare a ordinii și siguranței publice la Zilele municipiului Dorohoi, jandarmii botoșăneni au acționat preponderent preventiv, pentru ca manifestările cultural-artistice să se desfășoare într-un climat civilizat, fără incidente nedorite.
Cu toate acestea, nu au fost tolerate faptele antisociale, în acest sens fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale în sumă totală de aproximativ 12000 de lei.
Cea mai mare amendă, cu valoarea de 3000 de lei, a primit-o un bărbat care a încercat să împiedice jandarmii în luarea unor măsuri legale împotriva altui participant la manifestările publice.
În afară de aceasta, alte opt amenzi au fost aplicate pentru provocarea sau participarea la scandal, șase amenzi pentru adresarea de injurii și două amenzi pentru nerespectarea măsurilor de ordine stabilite de organizatori și jandarmi.
Manifestările aniversare la care Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, împreună cu efective de poliție, pompieri și poliție locală asigură măsuri de ordine în municipiul Dorohoi, continuă în acest sfârșit de săptămână cu Festivalul Internațional de Folclor ,,Mugurelul” și Parada Portului Popular, unde vor fi luate măsurile necesare pentru preîntâmpinarea faptelor antisociale de natură penală și contravențională ce ar putea afecta siguranța participanților.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page