Local

Un apreciat preot din Botoșani a trecut la cele veșnice

De la pământ la Cer…
Astăzi, 12 septembrie 2024, la ora 10:00, a trecut la cele veșnice, Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii „Izvorul Tămăduirii” Botoșani, în vârstă de 62 ani, după o lună de suferință. A slujit în această parohie mai bine de două decenii.

„Astăzi, bunul și dragul nostru părinte Ioan a plecat către Cel pe care L-a slujit și iubit toată viața, cu atâta har și dor ! Veșnică să-i fie pomenirea din neam în neam !!!” a trasmis preotul bisericii Duminica Mare din municipiul Botoșani

„Cu durere în suflet, vă aducem la cunoștință, că fratele nostru, părintele Ioan Alupoaiei s-a mutat în Veșnicie. Să-l pomenim fiecare din frățiile noastre timp de 40 de zile. 62 de ani de viață. Dumnezeu să-l ierte!”, a transmis părintele protopop.

Preotul Ioan Alupoaiei s-a născut la 5 septembrie 1962 în localitatea Costești. Este licențiat al Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” Iași din 1998, cu teza „Relația botez-convertire din perspectivă ortodoxă și neoprotestantă”. A fost hirotonit diacon și preot în anul 1998. A fost preot în localitățile Mihălășeni și Cătămărăști Vale. De la 1 decembrie 2001 este preot paroh la Biserica „Izvorul Tămăduirii” din municipiul Botoșani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page