IncendiuJudet

Incendii în TREI cimitire din județul Botoșani, în mai puțin de două, din cauza lumânărilor – FOTO

Aveți grijă unde așezați lumânările sau candelele aprinse atunci când mergeți la cimitir! Dacă sunt prea aproape de coroanele de flori sau de vegetația uscată, pot provoca incendii. Astăzi, în mai puțin de două ore, s-au produs trei incendii în cimitirele din Ungureni, Săveni și Aurel Vlaicu.

Pentru stingerea acestora au intervenit pompierii din cadrul Stației Săveni.

Primul eveniment a fost cel din cimitirul din Ungureni. Când au ajuns la fața locului, pompierii au constatat că ardeau vegetația uscată de pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați, dar și o cantitate însemnată de deșeuri. Aceștia au stins incendiul înainte ca flăcările să se extindă la întregul cimitir.
O oră mai târziu, pompierii militari au fost anunțați că s-a aprins vegetația uscată din cimitirul orasului Săveni. Aceștia au intervenit rapid pentru stingerea incendiului care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați. Nici bine nu au terminat misiunea, că au fost chemați să stingă un alt incendiu care s-a produs în cimitirul din localitatea Aurel Vlaicu. Suprafața afectată a fost estimată la cca. 200 de metri pătrați, iar intervenția promptă a salvatorilor a făcut ca flăcările să nu distrugă întregul cimitir.

Pentru a preveni astfel de evenimente, recomandam respectarea următoarelor măsuri:

✔ nu puneți lumânările aprinse în apropierea materialelor care se pot aprinde uşor;
✔ asigurați-vă că lumânările se află în poziţie verticală şi sunt fixate într-un suport special;
✔ stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page