Retete

RETETA | Pui cremos cu cartofi

Puiul cremos cu cartofi este aromat, satios si foarte gustos. Se prepara usor, insa pentru un gust bun este indicat sa il lasi la cuptor mai multe ore.

Ingrediente:

  • 5 morcovi feliati
  • 450 grame cartofi rosii taiati in sferturi
  • 1 ceapa tocata
  • 1 catel de usturoi
  • 450 grame piept de pui
  • 200 ml supa de pui
  • 30 grame amidon
  • 300 grame mazare congelata
  • 100 grame smantana
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper.

Mod de preparare:
Intr-o cratita combina morcovii, cartofii, ceapa si usturoiul. Peste legume adauga carnea de pui. Intr-un bol amesteca supa de pui, amidonul, cimbrul si asezoneaza cu sare si piper.
Toarna lichidul peste legume si carne. Acopera cratita cu un capaci si da la cuptor, la foc mic, pentru 6 ore.
Dupa 6 ore, adauga mazarea si smantana si mai da la cuptor pentru 20 de minute.
Puiul cremos cu cartofi se serveste ca atare, cu patrunjel tocat pe deasupra.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page