Retete

RETETA | Pui la cuptor cu ardei si chili

Puiul la cuptor cu ardei si chili este un preparat delicios, savuros si suculent. Este ideal pentru mesele de duminica in familie. Se serveste cu diverse garnituri si salate din legume.

Ingrediente:

  • 4 ardei rosii
  • 350 grame carnati chorizo feliati
  • 1 pui mic
  • 400 ml vin alb
  • 400 ml ulei de masline

Pentru sos:

  • 3 cepe mici tocate fin
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 ardei chili tocat
  • oregano
  • 20 ml otet balsamic
  • 20 ml ulei de masline
  • sucul de la o lamaie

Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180 de grade. Intr-o tava, amesteca ardeiul cu feliile de carnati si asaza deasupra si puiul. Toarna peste pui vinul alb si uleiul de masline. Asezoneaza cu sare si piper.
Acopera puiul cu folie de aluminiu si lasa-l la cuptor aproximativ o ora. Dupa aceea, scoate folia si mai lasa preparatul la cuptor timp de 30 de minute.
Pentru sos, amesteca intr-un bol toate ingredientele si asezoneaza cu sare si piper. Cand puiul este gata, toarna peste el acest sos si serveste imediat.

Puiul la cuptor cu ardei si chili se serveste cu piure de cartofi si salata de rucola cu lamaie.

 

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page