Important

POLITICA | ADRIAN NĂSTASE, EXECUTAT SILIT. Decizia este DEFINITIVĂ!

Adrian Năstase ar putea rămâne fără Casa din Zambaccian, ferma de la Cornu şi mai multe tablouri. Judecătoria Sectorului 1 a decis executarea silită a fostului premier. Năstase ar trebui să înapoieze peste 3 milioane de lei.

Judecătoria Sectorului 1 a admis, vineri, cererea Inspectoratului de Stat în Construcţii de încuviinţare a executării silite a lui Adrian Năstase cu peste 3,3 milioane de lei, prejudiciul din dosarul “Trofeul Calităţii”. Decizia nu poate fi contestată.Cererea de executare a fost făcută de Inspectoratul de Stat în Construcţii şi a fost înregistrată, pe 30 ianuarie, la Judecătoria Sectorului 1.

“Nu există căi de atac. Aceasta este o decizie pe care Judecătoria o ia într-o etapă preliminară a executării silite. Este doar o problemă de natură formală. Judecătorul a verificat dacă titlul executoriu prezentat de un executor îndeplineşte normele legale. De aceea, toată această furtună mediatică, că domnului Năstase i se iau casele, nu are nicio substanţă legală. E o formă procedurală de începere a executării silite. În acest dosar, nu este pus sechestru pe casa lui, ci pe o sumă de bani. Sechestrele sunt administrate şi puse pe casele celorlalţi co-inculpaţi. Această fază a executării silite, care se numeşte ‘încuviinţarea executării silite’, adică verificarea condiţiilor de legalitate ale titlului, nu poate fi contestată de nimeni pentru că nu există niciun motiv să fie contestată. Este o procedură legală şi normală. După ce s-a încuviinţat de către judecător această executare silită, executorul va proceda conform normelor legale şi va începe să emită o somaţie prin care va pune în vedere persoanelor care au această obligaţie să-şi execute aceste obligaţii. Dacă persoanele respective nu le execută, sunt forme legale de executare silită: prin executarea sechestrelor puse pe imobilele celorlaltor persoane, prin executarea sumei de bani sechestrată în acest dosar…  În acest dosar, Adrian Năstase este răspunzător solidar cu ceilalţi inculpaţi, dar suma care i-a fost sechestrată este o sumă de bani aflată într-un cont la dispoziţia DNA-ului”, a explicat, la Realitatea TV, Ion Cazacu, avocatul fostului premier.

În prezent, Adrian Năstase execută o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru implicarea în dosarul “Trofeul Calităţii”.

În 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu executare în dosarul “Trofeul Calităţii”, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie, din partea PSD.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page