Local

Ziua Mondială a Mediului, marcată de APM Botoșani

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani organizează, în această perioadă, o campanie de conștientizare și informare dedicată sărbătoririi, pe 5 iunie 2024, a Zilei Mondiale a Mediului.

Tema aleasă în acest an de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu: “Pământul nostru. Viitorul nostru!” este un îndemn la acțiune pentru restaurarea terenurilor afectate de degradare, încetinirea fenomenului de deșertificare și creșterea rezistenței la secetă.

Solul este esential pentru viața pe Pământ. Ecosistemele lumii sunt amenințate de modelele de producție nesustenabile, pierderea biodiversității, poluarea și deșeurile. Mai mult de 2 miliarde de hectare din suprafața terestră este afectată de degradare, iar 40% din populația lumii suferă din această cauză.

Programul de activităţi stabilit de APM Botoșani sub genericul Zilele Mediului 2024, a început cu acțiunile dedicate marcării Zilei internaționale a biodiversității, pe 22 mai 2024, și va continua cu activități educative specifice desfășurate în colaborare cu unităţile de învăţământ şi instituţii partenere, și anume: întâlniri pe teme de mediu în şcoli, expoziţii de desene, dezbateri de specialitate, activități practice etc.

 

Și în județul Botoșani întâlnim, conform datelor furnizate de OSPA Botoșani, mii de hectare de terenuri afectate de diferiți factori de degradare: eroziune, alunecări de teren, secetă, compactare etc. În ultimul an, instituția noastră a avizat o serie de proiecte de împădurire a unor terenuri degradate care vor conduce, în viitor, la îmbunătățirea calității solului în județul nostru .” a declarat directorul executiv al APM Botoşani, dl. Eugen Mateciuc.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page