Politic

Ce cuprinde programul „BOTOȘANI, JUDEȚ VERDE” al candidatului PSD pentru Consiliul Județean Lucian Trufin

This content has been archived. It may no longer be relevant

Lucian Trufin candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani a prezentat astăzi soluțiile lui pentru creșterea capacității energiei regenerabile produse pe plan local, investițiile în sistemul de colectare selectivă a deșeurilor, precum și campaniile anuale de împăduriri pe care dorește să le realizeze în mandatul său.

Prin programul BOTOȘANI, JUDEȚ VERDE, îmi doresc în primul rând continuarea și dezvoltarea proiectelor privind realizarea de parcuri fotovoltaice demarate de Consiliul Județean și instalarea de panouri fotovoltaice la instituțiile subordonate pentru reducerea consumului de energie electrică. Apoi este vorba de investiții în sistemul de management integrat al deșeurilor prin achiziționarea unei instalații de tratare pentru biodeșeuri colectate separat și a unei stații de compostare cu o capacitate de 5.000 de tone și a trei stații de compostare de capacitate mică prin fonduri europene. Deșeurile mari vor putea fi selectate mai ușor, în timp ce volumul celor mici va scădea cu 60%-65%. De asemenea am în vedere realizarea de mini-stații de epurare a apelor menajere, astfel încât activitatea de depozitare a deșeurilor să devină una foarte prietenoasă cu mediul”, a anunțat Lucian Trufin.

Candidatul social democrat și-a propus de asemenea creșterea suprafeței acoperite cu păduri din județul Botoșani în parteneriat cu Direcția Silvică și primăriile din județ prin realizarea de acțiuni de împădurire a terenurilor degradate.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page