Politic

Comunicat de presă AUR Botoșani: Apa, element esențial în viață, ajunge un lux pentru botoșăneni!

This content has been archived. It may no longer be relevant

Situația critică în care se află zeci de localități din județul Botoșani pare să nu aibă rezolvare din partea Consiliului Județean Botoșani, instituție ce are în subordine activitatea operatorului regional de apă și canalizare.
​Deficitara gestionare a problemelor cu care se confruntă SC Nova Apaserv SA a provocat un val de nemultumiri în rândul cetățenilor din județ, dar mai ales în municipiul Dorohoi, acolo unde efectiv abonații societății primesc apă cu porția. Facem precizarea că mulți dintre acești utilizatori locuiesc în condominiu, adică sunt dependenți de rețeaua publică de apă a județului.
​Mai mult decât atât, pe lângă multitudinea avariilor înregistrate la conductele de apă, care au o vechime de zeci de ani, oamenii din mediul rural se confruntă în perioada estivală cu seceta, astfel că nici apa din fântâni nu mai reprezintă o soluție pentru ei. Aceast fenomen de secetă fiind resimțit și în puțurile de pe imașe, localnicii trebuind sa ducă butoaie cu apă din alte zone pentru a-și putea adapa animalele de pe câmp. Totul era mai simplu, dacă existau extinderi ale rețelei publice de apă și canalizare în toate localitățile județului Botoșani. Dar pentru toate acestea, trebuiau implementate proiecte, adică muncă și efort, dar probabil cer prea mult de la această societate.
​Aceste neajunsuri trebuie stopate pentru botoșăneni, prin reorganizarea operatorului de apă și canalizare din judet. O primă soluție ar fi modificarea organigramei de personal, în condițiile în care în aparatul tesa e supraîncărcată iar pe zona de exploatare e subdimensionată și slab remunerată.
​ Problemele cu care s-au confruntat cetățenii de-a lungul anilor cu SC Nova Apaserv SA, care deține monopolul în activitatea sa de furnizare și prestare a serviciului de apă și canalizare, ne-a determinat să credem că acolo există o reală problemă pentru care trebuie să găsim urgent soluții.
​Societatea are nevoie de un management specializat pentru profilul său de activitate, pentru a pune la punct un plan realizabil în colaborare cu Consiliul Județean Botoșani, pentru modernizarea întregului sistem de apă și canalizare, care tot mai des este afectat de multitudinea de avarii înregistrate.
​Faptul că operatorul de apă regional raționalizează consumul de apă în anotimpul estival, iar unii cetățeni ajung chiar să ramână fără apă potabilă săptămâni întregi, trebuie să înceteze prin implementarea unor soluții eficiente, cum ar fi creșterea numărului de localități cu alimentare de apă din Prut, în prezent fiind doar 14 unități administrative teritoriale. Acest lucru este posibil prin suplimentarea conductelor de aducțiune, proiect ce poate fi realizat de Consiliul Județean Botoșani, care predă apoi sistemul de apă și canalizare spre administrare societății Nova Apaserv.
​Vreau să transmit tuturor botoșănenilor că posibilități pentru redresarea acestei societăți există, câteva soluții am prezentat mai sus, dar toate acestea pot funcționa doar daca politicul din administrația județeană nu o va mai sufoca ca până acum. SC Nova Apaserv SA are nevoie urgent de o altfel de administrare, de o altă strategie și viziune asupra tuturor problemelor cu care se confruntă, pentru că această societate este cu adevărat una complexă, în condițiile în care deservește un județ întreg. De aceea, are nevoie de o atenție sporită din partea administrației județene, care să o sprijine prin asigurarea unei conduceri cu studii de specialitate și cu o vastă experiență în domeniu.

ing. Eusebiu- Laurențiu Cilibiu
Candidat la președinția Consiliului Județean Botoșani
(Comandat de Alianța pentru Unirea Românilor, Cod Mandatar Financiar 21240330)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page