Politic

Alianța Dreapta Unită Botoșani: Haideți să-i oprim!

This content has been archived. It may no longer be relevant

În ultimii 30 de ani Botoșaniul a fost condus cu pași de melc, atât de PNL, cât şi de PSD. Mai toate investițiile au fost făcute la Botoșani cu încetinitorul. ”Formula” succesului a fost: „nu fac nimic timp de trei ani, lucrez în apropierea alegerilor”. De ce? Ca să-i păcălească pe botoșăneni și să le obțină votul! Haideți să le arătăm că nu le mai merge! Administrația nu se face din 4 în 4 ani! Au ”învățat” unii de la alții și aplică ”formula” din 1990 încoace și iată câteva exemple.

Spitalul de îngrijiri paliative – construcția a început în 2017! Deşi e gata, primăria şi CNI dau vina unul pe altul pentru a nu-l deschide. Nu a fost folosit nici măcar o zi, deşi în pandemie era finalizat şi putea să salveze vieţi. A început să se deterioreze, în  curând vor fi necesare lucrări noi care să repare ce strică timpul şi neutilizarea clădirii.

Teatrul „Mihai Eminescu” este o adevărată piatră de moară pentru administraţie. PSD şi PNL nu au ştiu decât să se caroteze reciproc, astfel încât investiţia să se finalizeze cât mai greu. Au reuşit! Aşteptăm reabilitarea teatrului de 10 ani! Construcţia a fost ridicată în doi ani printr-o colectă publică, iar acum de 10 ani primarii nu reuşesc să o reabiliteze. Au pierdut de două ori banii europeni accesaţi pentru teatru, iar acum trebuie să plătească lucrările din banii noştri.

Traficul a devenit un coşmar pentru şoferii botoşăneni. Străzile sunt sufocate de maşinile parcate peste tot, pentru că nu au unde parca în altă parte. Orele de vârf nu mai sunt 8.00 şi 16.00, ca altădată, ci 8.00, 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 17.00, mai exact s-au extins pe întreaga durată a zilei, când în centrul municipiului şi nu numai aici, se circulă bară la bară. Ce au făcut mai marii noştri pentru a diminua fenomenul? Absolut nimic!

Străzile stricate, gurile de canal sub nivel, lucrări de spargere a carosabilului reparate denivelat, şine de tramvai pe post de obstacole în trafic sunt la ordinea zilei în Botoşani de zeci de ani. Am putea să ne numim „oraşul peticirilor”! Atât primarii PNL, cât şi primarii PSD au peticit doar când nu s-a mai putut. După ce noi ne-am stricat suspensiile şi alte componente mecanice ale vehiculelor şi am plătit din nou pentru lipsa lor de reacţie. Iar avariile de la Nova Apaserv au pus capac. Lăsate neasflatate ani de zile, acestea au arătat clar cum ştiu primarii de Botoşani să-şi respecte cetăţenii. Încă le putem „admira” prin oraş.

Parcările sunt un lux din ce în ce mai mare. Nu-i rău că botoşănenii şi-au cumpărat maşini, asta arată o creştere a nivelului de trai. Rău e că primarii noştri nu au ţinut cont de creşterea accentuată a parcului auto al municipiului. Orice ţară civilizată construieşte noi parcări în astfel de situaţii. La noi, în 34 de ani s-a construit o singură parcare (cea din zona Pieţei Mari) şi aceea insuficientă, pentru că Piaţa Mare ridică, în continuare probleme mari şoferilor în zile aglomerate. Unde sunt parcările Botoşaniului? Lipsa de viziune a edililor PSD şi PNL este de speriat!

Cimitirele Botoşaniului au fost mereu locul în care a înflorit haosul şi mafia locurilor de veci. Viceprimari, directori şi alţi şefi din primărie şi Urban Serv au ştiut cum să intre în posesia unor zone mari din cimitire, pe care mai apoi le-au concesionat pe sume substanţiale. Oamenii simpli au fost mereu umiliţi şi înmormântaţi în locuri mărginaşe şi chiar accidentale. Oamenii cu bani, însă, aveau acces la „categorii mai înalte de locuri de veci”. Situaţia este aceeaşi şi în prezent, iar fenomenul este cunoscut, dar nimeni nu face nimic! Adăugaţi la asta mizeria de pe aleile secundare, vegetaţia scăpată de sub control, desele vandalizări şi aveţi o imagine apropiată de ce se întâmplă în cimitirele din Botoşani.

Mafia şi corupţia au domnit în instituţiile publice botoşănene în toţi cei 34 de ani. Atât PSD, cât şi PNL au instaurat sistemul pilelor şi nepotismelor, făcând angajări doar cu oblăduire de la „tătucul” de partid! Tinerii noştri, care termină facultăţile prin muncă cinstită, nu au locuri,  nu se pot angaja prin concursuri corecte şi preferă să plece. Ne pleacă tinerii nu doar în afara ţării, ci şi în alte judeţe şi zone ale ţării, unde dezvoltarea economică le oferă alte oportunităţi. Scandalurile angajărilor de la Mavromati şi Primăria Botoşani sunt doar cireaşa de pe tort.

Haideţi să-i oprim! Nu mai votaţi penali!

TU POŢI SCHIMBA ASTA!

SCHIMBĂ CALEA BOTOŞANIULUI!   

CMF 21240009

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page