Politic

Cum va arăta programul „HAI LA BOTOȘANI” pentru dezvoltarea turismului cultural propus de Lucian Trufin, candidat PSD pentru Consiliul Județean

This content has been archived. It may no longer be relevant

Lucian Trufin a prezentat astăzi măsurile din Programul „HAI LA BOTOȘANI” prin care dorește să dezvolte din punct de vedere cultural și turistic județul Botoșani.

Voi organiza campanii periodice de promovare a județului nostru, rute locale, regionale, naționale și internaționale și voi continua dezvoltarea conceptului „Botoșani – Tărâmul Sfinților” inițiat de colega mea doamna Doina Federovici. În colaborare cu mediul de afaceri din Botoșani voi susține crearea de rețele agroturistice și puncte gastronomice locale pentru valorificarea produselor tradiționale și patrimoniului cultural în proximitatea obiectivelor turistice. În același timp voi continua refacerea și restaurarea patrimoniului cultural și istoric care a început în mandatul 2020-2024”, a declarat Lucian Trufin.

Actualul președinte al Consiliului Județean Doina Federovici a început reabilitarea Muzeului Județean din municipiul Botoșani și a finalizat refacerea Muzeului „Ștefan Luchian” din Ștefănești, Casa Memorială „Geoge Enescu” din comuna George Enescu, Biblioteca Națională de Poezie „Mihai Eminescu” și infrastructura turistică din cadrul Memorialului Ipotești. De asemenea a organizat în premieră evenimentul „Seri Eminesciene” de muzică, film, poezie și arte plastice, 30 de ediții de lecturi publice „Poeți în dialog”, și a creat conceptul Botoșani – Tărâmul Sfinților, județul Botoșani fiind votat Destinația Anului 2023.

Din funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani voi continua toate proiectele și programele colegei mele doamna Doina Federovici. Este vorba de reabilitarea și valorificarea obiectivelor de la Memorialul Ipotești, reabilitarea Bibliotecii Județene Mihai Eminescu, reabilitarea Casei Moscovici, fostul sediu Nord Proiect, reabilitarea Muzeului de Științe ale Naturii Dorohoi și a Muzeului „George Enescu” Dorohoi și reabilitarea, restaurarea, valorificarea și transformarea Casei Goilav în centru multifuncțional pentru cultură și artă tradițională. Împreună cu echipa de la Consiliul Județean, cu colegii primari și cu antreprenorii locali vom pune județul Botoșani pe harta internațională a turismului cultural”, a subliniat candidatul PSD Lucian Trufin.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page