InfractionalLocal

Percheziții la Botoșani la persoane bănuite de obţinere ilegală de fonduri – FOTO

La data de 27 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Botoșani au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, la imobile aparținând unui bărbat, din comuna Șendriceni, bănuit de comiterea infracțiunii de obținere ilegală de fonduri.

Din cercetări a reieșit faptul că acesta, în perioada decembrie 2020 – aprilie 2022, ar fi justificat în fals subvențiile alocate de la bugetul de stat, pentru angajarea unor persoane cu vârsta de peste 45 de ani.

Bărbatul ar fi depus documente false pentru încheierea unei convenții încasând în mod ilegal 81.000 de lei, cu titlul de subvenție, pentru angajarea de persoane în vârstă.

Totodată, acesta ar fi decontat în mod ilegal cheltuieli cu cazarea refugiaților din zona de conflict și ar fi încălcat condițiile legale privind accesarea fondurilor printr-un program național de finanțare.

În urma perchezițiilor, la locațiile vizate au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor, documente contabile și alte înscrisuri cu valoare probatorie, documente de identitate și carduri bancare aparținând unor cetățeni străini.

Totodată, au fost descoperite trei utilaje de fabricare peleți, achiziționate prin intermediul unui program național de finanțare, a căror valoare a fost justificată în fals, ca fiind de 45.000 de lei, deși nu acesta era costul real, iar utilajele nu erau noi.

În urma activităților desfășurate, bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost condus la sediul poliției, în baza unui mandat de aducere și s-a instituit sechestru asigurator asupra unui imobil în valoare de 118.000 de lei, în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page