RETETA | Sos Guacamole cu bacon
Sosul guacamole cu bacon este un preparat inspirat din bucataria mexicana, care poate acompania friptura de pasare sau garniturile din cartofi.
Ingrediente:
- 3 fructe avocado
- 100 g fasole alba fiarta
- 2 lingurite ulei de masline
- 1 catel usturoi
- 1 ceapa rosie
- 4 linguri suc de lamaie
- 1/2 legatura coriandru
- 100 g smantana
- 150 g rosii
- 5 felii bacon
Mod de preparare:
Taie baconul cubulete mici, apoi lasa-le sa se rumeneasca intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Cand bucatelele de bacon devin crocante, scoate-le la scurs pe servete de bucatarie speciale, din hartie.
Separat, curata fructele de avocado, scoate-le samburii, apoi taie-le bucatele potrivite si pune-le in robotul de bucatarie. Stropeste bucatile de avocado cu suc de lamaie.
Adauga peste avocado ceapa maruntita, rosiile tocate marunt, usturoiul, uleiul de masline, smantana, coriandru si fasolea fiarta.
Mixeaza totul foarte bine in robot, pana obtii o compozitie cremoasa si foarte fina.
Adauga bucatelele crocante de bacon in sosul de avocado, apoi pune sare si piper dupa gust. Adauga sosul la rece inainte de a-l servi.
Sosul Guacamole se poate servi la diverse fripturi sau se poate servi ca gustare alaturi de chipsuri tortilla.
Sursa: www.retete.acasa.ro