RETETA | Negrese cu merisoare si fistic
Negresele cu merisoare si fistic se prepara rapid si sunt ideale pentru momentele in care ai musafiri neasteptati. Au un gust bun, dulce – acrisor, si pot fi consumate cu lapte cald si gem de zmeura.
Ingrediente:
- 200 grame unt
- 300 grame ciocolata amaruie
- 280 grame zahar brun
- 50 ml lapte
- 4 oua
- 200 grame faina
- 1/2 lingurita scortisoara
- 150 grame merisoare
- 100 grame fistic
- zahar pudra
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180 de grade si unge cu unt o tava. Intr-o cratita, topeste ciocolata cu untul, zaharul si laptele. Amesteca incetisor, pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.
Lasa apoi sa se raceasca putin dupa care adauga ouale pe rand. Amesteca bine si adauga si faina, scortisoara si merisoarele.
Toarna compozitia in tava si presara pe deasupra fisticul. Da tava la cuptor pentru 30 de minute. Cand este gata, scoate de la cuptor si taie negresa in patratele cat este calda inca.
Cand se raceste complet, pudreaza cu zahar.
Negresele cu merisoare si fistic se servesc cu lapte sau ciocolata calda.
Sursa: www.retete.acasa.ro