Important

RETETA ZILEI | Placinta rapida cu pui

Ingrediente pentru 6 portii:
– 400g aluat foietaj
– 2 cani pui fiert, taiat cubulete
– un dovlecel
– un ardei gras verde
– o jumatate ceapa alba
– 3 catei usturoi
– 2 linguri ulei de masline
– sare, piper dupa gust

Treaba merge foarte repede: tocam ceapa, nu foarte marunt, apoi cu un instrument special pentru coaja de lamaie, razuim dovlecelul pentru a obtine niste “spaghetti de dovlecel”.

Daca nu aveti instrumentul cu pricina, dati dovlecelul pe razatoare sau il taiati cubulete. Tot cubulete taiem si ardeiul.

Intr-o tigaie mare incingem uleiul de masline, sotam ceapa pana devine translucida, apoi adaugam ardeiul si le sotam 2 minute sau pana ardeiul e moale (cu cat il taiati mai fin, cu atat se soteaza mai repede), apoi punem dovlecelul, care se gateste foarte rapid si la final punem puiul (ca sa prinda aroma), usturoiul si condimentam dupa gust cu sare si piper.

Le lasam la sotat 3-4 minute impreuna.

Intre timp, incingem cuptorul la 180°C si intindem aluatul frantuzesc (daca nu il cumparati gata intins) intr-o foaie de cca 0,5 cm grosime. Punem aluatul intr-o forma de tort sau o craticioara, astfel incat sa acopere peretii (tava mea a avut 15 cm diametru).

Peste aluat punem umplutura de pui, ardei si dovlecel pe care am pregatit-o si inchidem aluatul, ca pe un plic. Inainte de a da la cuptor, punem cateva bucatale de unt peste placinta, astfel se va rumeni frumos. Coacem placinta cca 30 minute sau pana este frumos rumenita.

Puteti sa o serviti cu un strop de sos de rosii amestecat cu busuioc dar si alaturi de o salata. Este foarte buna si rece, deci e numa buna de pus in pachetel la birou.

 

POFTA BUNA!

 

Sursa : Teo’s kitchen

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page