Retete

RETETA | Pui Marsala

Puiul Marsala are o consistenta cremoasa, este aromat si gustos, ideal pentru o cina linistita in familie. La acest preparat poti adauga si un praf de cimbru sau chimen macinat pentru o savoare aparte. Se serveste cald, cu piure de legume sau orez picant.

Ingrediente:

  • 3 piepti de pui taiati pe jumatate
  • 30 grame faina
  • 20 ml ulei de masline
  • 20 grame unt
  • sare
  • piper

Pentru sosul Marsala

  • 500 grame ciuperci feliate
  • 30 grame unt
  • 200 ml vin Marsala
  • 200 ml supa de vita
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 170 de grade. Asezoneaza pieptul de pui cu sare si piper si tapeteaza si cu putina faina. Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga untul.

Prajeste apoi pieptul de pui, timp de 5 minute pe fiecare parte. Transfera carnea intr-o tava, acopera cu folie de aluminiu si da la cuptor.
In aceeasi tigaie, adauga untul si ciupercile si lasa-le pe foc timp de 5 minute. Adauga apoi vinul si lasa totul sa fiarba timp de 20 de minute.
Incorporeaza apoi si supa si mai lasa pe foc inca 20 de minute. Asezoneaza cu sare si piper. Toarna sosul peste puiul din tava si mai da la cuptor pentru 10 minute.

Puiul Marsala se serveste cu piure de legume sau cu garnitura de orez.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page