RETETA | Mini tarte cu crema de zahar ars
Mini tartele cu crema de zahar ars reprezinta desertul ideal pentru momentele in care ai invitati la masa. Sunt usor de preparat si foarte gustoase, iar prietenii tai nu se vor multumi doar cu o portie. Se servesc alaturi cu frisca si fructe proaspete.
Ingrediente:
- 220 grame faina
- 60 grame zahar pudra
- 125 grame unt
- 4 galbenusuri
- 4 linguri apa rece
- 450 ml smantana
- 1 ou
- 100 grame zahar
- 1 lingurita esenta vanilie
Mod de preparare:
Intr-un bol amesteca faina, zaharul pudra si untul. Adauga un galbenus si 2 linguri de apa rece si amesteca bine. Formeaza apoi o bila din aluat, inveleste in folie de plastic si da la rece pentru 30 de minute.
Imparte apoi aluatul in 6 parti egale si intinde in forme mici de tarta. Lasa aluatul la rece pentru 15 minute dupa care da la cuptor pentru 10 minute.
Fierbe smantana intr-o cratita si amesteca cu oul, zaharul, vanilia si galbenusurile. Toarna apoi crema in formele de tarta si da la cuptor pentru 30 de minute.
Mini tartele cu crema de zahar ars se servesc cu frisca si fructe proaspete feliate.
Sursa: www.retete.acasa.ro