RETETA | Prajitura rasturnata cu merisoare
Prajitura rasturnata cu merisoare este un desert usor de preparat, dulce-acrisor, cu o aroma irezistibila. Este ideal pentru mesele in familie.
Ingrediente:
Glazura
- 70 grame unt
- 150 grame zahar brun
- 250 grame merisoare
Aluat
- 200 grame faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 120 grame unt
- 200 grame zahar alb
- 1 lingurita esenta vanilie
- 2 albusuri
- 2 galbenusuri
- 120 ml lapte
- 1/4 lingurita amidon
Mod de preparare:
Intr-o cratita, amesteca untul cu zaharul brun si lasa pe foc pana cand untul se topeste complet, iar zaharul incepe sa se caramelizeze. Ia de pe foc si toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presara apoi merisoarele.
Pentru aluat, amesteca intr-un bol faina, praful de copt si sarea. Cu un mixer, amesteca bine untul cu zaharul si adauga vanilia si galbenusurile. Incorporeaza faina si laptele si amesteca bine, pana cand obtii un aluat omogen.
Intr-un bol, amesteca albusurile cu amidonul si incorporeaza apoi in aluat. Toarna aluatul peste merisoare si da la cuptor pentru 40 de minute. Cand este gata, rastoarna pe un platou si lasa sa se raceasca.
Prajitura rasturnata cu merisoare se serveste cu smantana sau crema de vanilie.
Sursa: www.retete.acasa.ro