Cultura

LOCAL | Teatrul din Botosani, neincapator la gala premiului Mihai Eminescu! Vozganian si Grigorere Lese, pe scena – FOTO, VIDEO

Sala mare a Teatrului Mihai Eminescu a devenit neîncăpătoare marţi dupa amiaza când a fost dat startul Galei de decernare a Premiului Naţional Mihai Eminescu, ediţia XXII.

Juriu a decis ca în acest an, premiul National de Poezie “Mihai Eminescu” Opera Omnia, să-i fie acordat poetului Nicolae Prelipceanu. Premiul a fost oferit de către primăria municipiului Botoşani şi a avut o valoare de 20.000 de lei. “Mulţumesc acelei parti din juriu care m-a votat. Nu am sa fac ipocrizia oamenilor politici care mulţumesc si celor care nu i-au votat. Vreau sa ii multumesc si initiatorului si sufletul acestei manifestari si a altor manifestari legate de Eminescu la Botosani, poetului Gellu Dorian”, a spus poetul Nicolae Prelipceanu.

Premiul National de Poezie “Mihai Eminescu” Opera Prima, a ajuns în Republica Moldova. Premiul a fost câştigat de către poetul Anatol Grosu. Acest premiu a fost acordat de Consiliul Judetean Botosani, prin Centrul National de Studii Mihai Eminescu – Memorialul Ipotesti.

“Va multumesc din suflet, am fost surprins de acest premiu. Vreau sa multumesc tuturor prietenilor, in special lui Claudiu Komartin, pentru ca a editat aceasta carte si a fost un redactor bun”, a spus Anatol Grosu.

Prezent la gala de decernare a Premiului Naţional Mihai Eminescu şi prefectul judeţului Botoşani a avut un dar pentru cei doi câştigători. „Bine aţi venit la Botoşani invitaţilor, daţi-mi voie întâi să felicit laureaţii să le doresc multă sănătate, La Mulţi Ani şi multă inspiraţie. Daţi-mi voie ca în numele instituţiei pe care o reprezint să ofer celor doi laureaţi câte o lucrare a artistului Ion Nemţoi”, a spus şi prefectul Costică Macaleţi.

Au mai fost prezenţi în sală preşedintele CJ, Florin Ţurcanu cu partenera de viaţă, Roxana Anuşca, Radu Judele, administratorul public al judeţului, fostul prefect, Cristian Roman, parlamentari, directori de instituţii, sindicalişti, oameni de cultură şi simpli botoşăneni.
Acţiunea sa finalizat cu un spectacol susţinut de Grigore Leşe “De dragoste, de război, de moarte, de unul singur”.

gala18gala15 gala17 gala16 gala14 gala13 gala12 gala11 gala10 gala9 gala4 gala5 gala6 gala7 gala8 gala3

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page