RETETA | Chiftelute de miel la cuptor
Chiftelutele de miel la cuptor reprezinta un preparat savuros, cald si gustos, ideal pentru zilele friguroase. Se serveste cu paine taraneasca, iaurt sau smantana si patrunjel.
Ingrediente:
- 800 grame carne tocata de miel
- 1 morcov ras
- 10 grame menta tocata
- 100 grame faina
- ulei
- 8 catei de usturoi tocati
- 10 grame rozmarin
- 1 ceapa tocata
- 200 grame bacon
- 750 ml pasta de tomate
- 400 grame fasole
- patrunjel tocat
Mod de preparare:
Amesteca carnea de miel, menta si morcovul impreuna cu 4 linguri de apa rece, o lingurita de sare si una de piper. Formeaza apoi chiftelutele pe care le tavalesti ulterior prin faina.
Incinge uleiul intr-o cratita , adauga chiftelutele si lasa la prajit cateva minute. Scoate apoi chitfelutele pe un platou tapetat cu hartie de copt.
Adauga in tigaie usturoiul, rozmarinul si ceapa. Adauga apoi si baconul si lasa pe foc cateva minute, pana devine crocant.
Incorporeaza pasta de tomate, fasolea si 200 ml de apa si lasa pe foc pana cand da in clocot.
Adauga apoi chiftelutele si lasa pe foc timp de 30 de minute, cu capacul pus. Asezoneaza cu sare si piper.
Chiftelutele de miel la cuptor se servesc cu patrunjel tocat si smantana.
Sursa: www.retete.acasa.ro