IncendiuLocal

Incendii în două gospodării din județul Botoșani

În ultima perioadă, din ce în ce mai multe case au fost afectate de incendii generate de coșurile de fum necurățate de funingine, neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului sau deteriorate.
Astăzi, s-a întâmplat, din nou….
La Tătărășăni, un bătrân în vârstă de 83 de ani și-a văzut, pentru a doua oară în ultimii ani, casa cuprinsă de flăcări….
La Pădureni, o femeie cu patru copii din Pădureni, a fost la un pas să rămână fără casa unde locuiau cu chirie.
Astfel de evenimente pot fi evitate!
❗NU UITAȚI❗
🏡 Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).
✔ Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.
◾ Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).
🧱 Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.
↔️ Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page