ECONOMICLocalPublicitate

S-a deschis oficial primul restaurant scăldat în lumină, cu un regal culinar din partea casei FOTO&VIDEO

Un restaurant spectaculos a fost inaugurat, duminică după-amiază, cu o petrecere la care au participat 180 de invitați, întâmpinați cu șampanie. „DAR Events – Restaurant & Bar”, din localitatea Zăicești, a fost deschis publicului într-o atmosferă de sărbătoare și promite un concept unic. Investitorii sunt soții Cristian și Violeta Achiței, proprietarii localului Tea Time din municipiul Botoșani.

Restaurantul a fost construit în formă hexagonală și este scăldat în lumini, având o capacitate de până la 250 de persoane. Meniul este diversificat și îmbină bucatele românești cu preparatele extravagante, o combinație îndrăzneață a gusturilor și o provocare pentru cei care vor să exploreze.

D.A.R înseamnă delicios-armonios-românesc. De aici am pornit tot conceptul. Acum patru ani l-am întâlnit pe Bogdan, aici era doar terenul cumpărat. I-am povestit ce vreau să fac, îmi place cum gătește. Și m-a acceptat, a venit la Botoșani și mi-a zis: ai potențial, poți. Se poate și la Botoșani să fie altceva”, a precizat Violeta Achiței, proprietara restaurantului.

Ea a făcut parte dintr-o echipă de bucătari care a reprezentant România la un concurs internațional desfășurat în Luxemburg în toamnă, unde s-a clasat pe locul III. Rețetele premiate au fost în parte gândite de antreprenorul botoșănean, care le-a inclus în meniul oferit din partea casei invitaților veniți la inaugurare.

„Ca idee, ceea ce și-a dorit, eu am reușit să transpun pe hârtie și eventual se va regăsi în farfurie, este faptul că se va găsi o bucătărie în care se gătește corect. Am niște reguli și principii stricte, pentru că într-o bucătărie dacă nu ai strictețe și nu folosești reguli foarte stricte se va întâmpla orice altceva, doar să nu fie o bucătărie. Nu aș spune că este un stil italienesc, franțuzesc sau orice altceva. Se vor găsi preparate gătite corect la bază, în 40 de minute pentru că singurul ingredient care nu va lipsi din această bucătărie va fi untul. Pentru că întotdeauna gustul este dat de tigaie – unt”, a explicat Bogdan Cosma, șeful bucătăriei.

Petrecerea a fost animată de Mădălina Omania, formația Sunday și Mariana Ichim Hodan, care au reușit să ridice la dans primii vizitatori ai noului restaurant. De vinuri s-au ocupat somelierii Diasos SRL, sub dirijarea pricepută a lui Florin Huștiuc.

Mâncărurile alese, băuturile fine, muzica și distracția au fost complet din partea casei.

Cristian și Violeta Achiței au și alte planuri de investiții, intenționând să ofere botoșănenilor o formă de divertisment rară în țară, care va testa curajul și pofta de senzații tari ale clienților.

Primul eveniment de amploare care va fi organizat în Restaurantul „D.A.R.” va fi petrecerea de Revelion 2023, la care va cânta taraful „Busuioc” din Chișinău. Prețul de participare este de 500 de lei și deja au confirmat prezența peste 100 de persoane. Rezervările pot fi făcute la numărul de telefon: 0744.122.379.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page