RETETA | Crème brulée cu avocado

Crème brulée cu avocado este un desert surprinzator, care are o aroma speciala si o culoare deosebita datorita fructului exotic folosit in reteta.
Ingrediente:
- 200 ml lapte condensat
- 1 fruct avocado
- 2 lingurite suc de lamaie
- 50 g zahar tos
Mod de preparare:
Curata fructul de avocado de coaja, apoi taie-l marunt si stropeste-l cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze. Mixeaza bucatile de avocado cu ajutorul unui blender, astfel incat sa obtii o pasta fina si cremoasa.
Amesteca pasta de avocado cu laptele condensat, apoi toarna totul in vase mici termorezistente. Asaza aceste vase intr-o tava cu apa (ca sa stea la bain marie) si da totul la cuptor, circa 30 de minute.
Scoate desertul din tava, presara zahar tos deasupra, apoi rumeneste-l usor, cu ajutorul unui arzator special de bucatarie.
Serveste desertul dupa ce a stat la frigider cel putin doua ore.
Sursa: www.retete.acasa.ro