DiversePublicitate

Sănătatea la control: 5 semne ale deficitului de magneziu

Magneziul este un mineral esential pentru functionarea organismului. Acesta contribuie la mentinerea normala a tensiunii arteriale, a unui sistem osos puternic si a unui ritm cardiac stabil. Specialistii sustin ca majoritatea oamenilor nu mananca suficiente alimente cu magneziu. Dar cum iti dai seama daca ai deficit de magneziu si care sunt principalele simptome ale nivelului scazut de magneziu din organism? Descopera in acest articol 5 semne pe care corpul ti le transmite atunci cand acest mineral se afla in cantitati mai mici decat doza recomandata.

5 semne ale deficitului de magneziu

Din pacate, aportul din ce in ce mai scazut de magneziu din alimente determina un deficit in organismul multor adulti. Folosirea pesticidelor si a insecticidelor, precum si procesarea alimentelor contribuie la diminuarea surselor de magneziu. Daca te intrebi cum te poate afecta acest lucru, vezi aici beneficiile magneziului si ce boli poate preveni acesta. Pentru a da un boost organismului, poti apela la suplimente cum sunt cele de la Magnerot.ro, care se absorb rapid in organism si te ajuta sa faci fata perioadelor stresante.

Dar iata cum iti poti da seama mai usor ca ai nevoie de o alimentatie bogata in magneziu sau de suplimente:

  1. Convulsii si crampe musculare

Convulsiile si crampele musculare sunt semne ale deficientei de magneziu. Totusi, tine cont de faptul ca anumite contractii musculare involuntare pot fi si semne ale stresului sau cofeinei in exces. Ele pot, fi de asemenea, un efect secundar al unor medicamente sau simptome ale bolilor neuromusculare. De regula, crizele ocazionale nu reprezinta o problema grava, dar daca acestea persista, este necesara vizita la un medic.

  1. Apatie sau amorteala mentala

Desi nu exista dovezi clare in acest sens, specialistii sustin ca deficitul de magneziu ar putea provoca anxietate si apatie. Astfel, suplimentele de magneziu pot aduce unele beneficii persoanelor cu anxietate sau risc crescut de depresie.

  1. Osteoporoza

Daca esti predispus la fracturi osoase, lipsa de magneziu poate fi una dintre cauze. Dar exista si alti factori care favorizeaza aparitia osteoporozei, printre care se numara varsta, lipsa de miscare fizica sau aportul slab de vitaminele D si K.

  1. Oboseala si slabiciune musculara

Oboseala este o afectiune caracterizata prin epuizare sau slabiciune fizica sau mentala. Apare, de obicei, in perioadele stresante sau suprasolicitante. Oboseala severa sau persistenta poate ascunde chiar anumite boli, asadar este recomandat sa faci o vizita la un medic daca te confrunti cu aceasta problema. Slabiciunea musculara este cauzata atat de lipsa de magneziu, cat si de lipsa de potasiu din organism.

  1. Hipertensiunea arteriala

Deficienta de magneziu poate creste tensiunea arteriala, care este un factor de risc pentru bolile de inima. De aceea, suplimentarea cu magneziu poate aduce unele beneficii persoanelor predispuse la hipertensiune arteriala.

In concluzie, simptomele deficitului de magneziu pot fi subtile sau foarte vizibile, in cazul in care nivelul din organism este foarte scazut. Testarea nivelului de magneziu este uneori dificila din cauza faptului ca acesta se acumuleaza in tesuturi si oase, nu in sange. Dar, indiferent de rezultat, ideal este sa consumi regulat alimente bogate in magneziu, cum ar fi nuci, seminte, cereale sau fasole. Includerea acestora in dieta va reduce riscul de deficienta de magneziu si va contribui la o stare de sanatate generala mai buna.

Sursa foto: pixabay.com

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page