Aplicații pe care trebuie să le încerci – FOTO
În ultima vreme telefonul a devenit un asistent personal de încredere. Chiar dacă te ajută să duci la bun sfârșit anumite sarcini, o mare parte dintre acestea se realizează prin intermediul aplicațiilor. Fie că vorbim despre modul în care faci cumpărături, te deplasezi dintr-un loc în altul sau comunici cu prietenii tăi, o aplicație facilitează toate aceste acțiuni. Cu toate acestea, când vine vorba să alegi o aplicație potrivită ție, multitudinea de opțiuni disponibilă în magazinele virtuale îți îngreunează misiunea. Din acest motiv am pregătit o listă cu câteva opțiuni dintre care să alegi.
Dezvoltare personală
Dacă una dintre aspirațiile pentru acest an reprezintă învățarea sau îmbunătățirea unei limbi străine, atunci trebuie să ai cel puțin una dintre aceste aplicații în telefon.
O primă opțiune este LingoDeer, care se concentrează mai mult asupra limbilor de origine asiatică. Cu toate acestea, îți pune la dispoziție și câteva limbi europene importante.
De asemenea, ai la îndemână și Duolingo, o aplicație care te ajută să înveți limbi străine prin intermediul unor provocări zilnice. Iar dacă nu ai suficient timp la dispoziție să înveți câteva cuvinte înainte de a merge în vacanță dar îți dorești totuși să poți comunica cu lumea de acolo, Google Translate este un prieten de nădejde.
Divertisment de acasă
Toată lumea este familiară deja cu Netflix sau Tiktok deoarece acestea sunt o sursă bună de divertisment. Cu toate acestea, pentru a-ți antrena mintea și a-ți testa abilitățile cognitive, există titluri disponibile online cum sunt și Blackjack, remy sau chiar Uno. Vestea bună e că oricare dintre aceste aplicații pot fi accesate direct pe de telefon pentru a avea o experiență bună din confortul propriei locuințe.
Mai mult, poți să joci atât singur sau să-ți provoci prietenii la o seară de jocuri. Astfel de activități îți îmbunătățesc atenția și concentrarea, te ajută să iei decizii mai bune și elimină elementele care te distrag.
Rețete culinare
Au apus vremurile în care singurul mod în care puteai învăța cum să găsești o rețetă nouă era prin intermediul unei cărți de bucate. Cu toate că acestea sunt eficiente și în zilele noastre și îți oferă informații prețioase, poți învăța foarte multe și din mediul online.
Aplicații precum Blue Apron, Cookpad sau Copy Me That sunt excelente pentru a pregăti un preparat delicios direct de acasă.
Ultima variantă este foarte utilă deoarece îți permite să organizezi rețetele și categoriile pe care le dorești și poți include și liste de cumpărături pentru a fi sigur că nu uiți vreun ingredient important.
Stil de viață activ
Oricât de mult ți-ai dori să-ți îmbunătățești stilul de viață, la un moment dat vor interveni anumite piedici. Gustările delicioase pe care nu le poți refuza, zilele în care nu ai chef să faci mișcare și rutina haotică sunt doar câteva exemple.
Ei bine, pentru a le veni de hac tuturor acestor provocări, poți apela la ajutorul unei aplicații mobile. MyFitnessPal este pentru cei care numără caloriile pe care le consumă. În plus, poți afla detalii și despre caloriile pe care le arzi atunci când faci mișcare. O altă aplicație folositoare este Nike Run, care te ajută să-ți îndeplinești obiectivele de alergare într-un mod mai ușor.
Această aplicație îți oferă informații și despre durata și distanța parcurse precum și despre ritmul cardiac, toate într-o singură privire.
Muzică și podcasturi
Multă lume ascultă muzică și podcasturi în zilele noastre. Cel mai mare avantaj al aplicațiilor de acest tip este că îți permit să creezi o listă de redare în care să incluzi ce gen de muzică vrei.
Unele dintre acestea îți permit să descarci muzica în telefon și să o asculți chiar și atunci când nu ești conectat la internet, din această categorie face parte și Spotify.
BlackPlayer este un serviciu de streaming care are o funcție de redare timp de 10 secunde a pieselor.
Pocket Casts este excelentă pentru a asculta diverse podcasturi și îți permite să le sincronizezi pe diferite dispozitive.
Fotografie
Camerele telefoanelor au devenit din ce în ce mai profesionale, lucru care îți permite să realizezi poze excepționale fără prea mult efort. Odată făcută poza, tot ce rămâne este să o retușezi puțin și eventual să aplici câteva filtre care să îmbunătățească rezultatul. Snapseed este o aplicație care se folosește foarte ușor, nu ai nevoie de instrucțiuni în acest sens. În doar câteva minute poți avea parte de un rezultat excelent.
Câteva alte exemple bune sunt Flickr și Adobe Lightroom.
Lista de aplicații prezentate în rândurile de mai sus te ajută să alegi câteva exemple bune din fiecare categorie. Indiferent dacă le folosești pe telefon sau tabletă, acestea sunt utile oricui.